-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio kelininkai žiemai pasiruošę: jau „įjungė“ budėjimo režimą

Už Panevėžio miesto gatvių tvarkymą atsakingoms tarnyboms žiema prasidėjo jau nuo rugsėjo mėnesio pabaigos, o, kaip sako patys kelininkai, budėjimo režimas „visą parą“ jau „įjungtas“ – nenorima, kad žiema užkluptų, kaip sakoma, netikėtai.
Pirmas sniegas Vilniuje
Pirmas sniegas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Budi specialistai

Bendrovės „Panevėžio specialus autotransportas“ miesto tvarkymo skyriaus vadovas Sigitas Vainauskas sako, kad tarnybos jau pasiruošusios valyti gatves, šaligatvius.

„Nuo lapkričio vidurio tarnybos jau pasiruošusios valyti miestą rankiniu būdu, o mechanizuotas gatvių valymas pradėtas organizuoti jau nuo lapkričio pradžios, nes oro prognozuoti tiksliai neįmanoma. Siekiant užtikrinti operatyvų gatvių barstymą šaltuoju metų laiku, jau nepertraukiamai budi patyrusių specialistų komanda, kuri septyniais sniego valymo automobiliais išvažiuos į gatves vos prasidėjus snygiui“, – teigė S.Vainauskas.

Sukaupė reikiamą kiekį reagentų

Pasak įmonės miesto tvarkymo skyriaus vadovo, specialistai jau pasiruošę darbui.

„Automobiliai paruošti žiemos darbams Panevėžio gatvėse, o žmonės – budėjimo režime. Įmonės sandėliuose sukaupti reagentai slidžioms gatvių ir šaligatvių dangoms prižiūrėti. Tarp atsargų – per tūkstantis tonų techninės druskos ir dar užsakyta 500 tonų papildomai, nes sužinojome, kad druska brangs. Tad iš viso turėsime apie 1 600 tonų druskos. Smėlio ir chlorido mišinio turime apie 800 tonų ir jis pilamas į specialias dėžes miesto gatvėse, kurias baigiame sustatyti“, – aiškino S. Vainauskas ir pridūrė:

„Laisvės aikštę ir jos prieigas barstome specialiu mišiniu – kalcio chlorido. Jo taipogi esame nusipirkę reikiamą kiekį ir, esant reikalui, mišinio galima bet kada užsakyti. Kalcio chlorido šiuo metu turime apie 15 tonų. Aikštės smėlio ir druskos mišiniu barstyti negalime, nes pažeistų grindinį. Kalcio chloridas – mažiau kenksmingas aikštės dangai.“

Kvietė vairuoti atsargiai

Panevėžio specialiojo autotransporto įmonės darbuotojas naujienų portalui JP teigė, kad kelininkai pasiruošę žiemai.

„Tik noriu pasakyti vairuotojams, kad kelininkai žiemą nepadarys gatvių tokių, kokios būna vasarą. Kelininkai tik šiek tiek palengvina vairavimą. Juolab kad plikledis gali užeiti per 5 minutes, o įmonės darbuotojams išbarstyti mišinius naktį reikia 3-4 valandų. Todėl vairuotojai turėtų savo smegenis perjungti žiemos vairavimui ir sulėtinti greičius“, – kvietė S.Vainauskas vairuotojus automobilius žiemą vairuoti atsakingai ir atsižvelgti į oro sąlygas.

Snygio metu valyti sudėtinga

S.Vainauskas prisiminė praėjusią žiemą, kuri privertė tiek sniego, kad kelininkams teko dirbti išsijuosus.

„Juk buvo tokių momentų, kad snigo be perstojo tris paras. Nors šlavėme gatves kone ištisai, bet atrodė, kad gatvės nevalytos. Todėl ir sakau, kad kelininkai žiemą tik palengvina važiavimą. Juolab kad eismo taisyklėse aiškiai parašyta, kokiu greičiu galima važiuoti esant slidžiai kelio dangai“, – aiškino bendrovės miesto skyriaus vadovas.

Turi naujos technikos

Pasak S.Vainausko, norėdami organizuoti operatyvią ir nepertraukiamą gatvių priežiūrą žiemos metu, su Savivaldybės administracija parengtas ir suderintas budinčios žiemos tarnybos darbo rėžimas ir pajėgumų paskirstymas.

„Turime 9 naujus traktorius, kurie šluos šaligatvius. Dar turime senesnės technikos ir, jeigu reikės, tie traktoriai važiuos valyti gatvių. Beje, tuos naujus traktorius jau išbandėme vasarą – žolę pjovėme, o žiemą – valysime šaligatvius. Traktoriai prižiūrės devynis maršrutus, kurie suderinti su Savivaldybe. Gatvėms valyti turime 7 automobilius ir dar vieną jau nusipirkome – neužilgo ir jis pasieks įmonę. Rankiniu būdu valančių darbuotojų skaičius nuolat kinta. Jų yra apie 80, bet, jeigu prireiks valytojų, priimsime daugiau“, – skaičiavo darbo rankas ir techniką įmonės darbuotojas ir tvirtino, kad žiema neturėtų užklupti netikėtai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius