Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspėjimus apie netinkamą automobilio parkavimą gavę panevėžiečiai lieja pyktį ant savivaldybės

Antradienį Vilties gatvėje gyvenantys panevėžiečiai neslėpė nuostabos ir pasipiktinimo. Automobilius dviem ratais ant šaligatvio priparkavę vairuotojai už priekinio stiklo rado įspėjamuosius lapelius apie tai, kad šitaip automobilio statyti negalima.
Automobiliai Vilties gatvėje
Automobiliai Vilties gatvėje

Savivaldybės staigmenos – nemalonios

Į 15min.lt kreipėsi panevėžietis Povilas, kuris nurodė, kad lapelius kaišiojo Panevėžio miesto savivaldybės specialistai. Skaitytojas pasipiktino tokiu valdininkų elgesiu ir teigė, kad šitaip automobiliai čia stovi jau daugelį metų ir iki šiol niekam neužkliuvo.

„Pranešimuose teigiama, kad automobiliai stovi neleistinoje vietoje ir trukdo pėsčiųjų eismui. Paskambinus į Panevėžio savivaldybę nurodytu numeriu buvo pasakyta, jog yra nusižengta taisyklėms ir įstatymui. Anot savivaldybės atstovų, mašinos buvo statomos ant bortelių ir pėstiesiems nebuvo vietos praeiti, nors puikiai matome, kokie pėsčiųjų takai, ir vietos juose sočiai.

Kiemų aikštelėse nuo sovietinių laikų telpa vos keli automobiliai.

Gyvenu jau 25 metus šioje gatvėje. Visi čia stato mašinas ir niekam jokių kliūčių tai nesudaro. Įdomu, kokiu tikslu Panevėžio savivaldybė nutarė taip pasielgti su gyventojais, kuriems toje vietoje statyti mašinas yra įprasta? Juolab kelio ženklų, nurodančių, kad automobilį statyti draudžiama, nėra. Kiemų aikštelėse nuo sovietinių laikų telpa vos keli automobiliai“, – laiške rašė skaitytojas Povilas.

Automobiliai Vilties gatvėje
Automobiliai Vilties gatvėje

Įspėjimus dalijo gavę skundą

Panevėžio miesto savivaldybės Viešosios tvarkos ir kontrolės skyriaus vedėjo pavaduotoja Rosita Baltutytė 15min.lt teigė, kad dėl ant šaligatvių statomų automobilių veikiausiai buvo gautas skundas. Reaguodami į jį skyriaus specialistai apsilankė gatvėje ir automobiliams už valytuvų paliko lapelius su įspėjimu apie nusižengimą.

Ši problema jau įsisenėjusi, tačiau mes iš karto nepuolame bausti.

„Ši problema jau įsisenėjusi, tačiau mes iš karto nepuolame bausti. Visi vairuotojai, kurie užfiksuoti pažeidžiant taisykles, buvo informuoti apie nusižengimą. Kol kas jų nebaudžiame, tik įspėjame“, – sakė R.Baltutytė.

Anot pašnekovės, anksčiau šioje vietoje taip pat būta analogiškų situacijų, tačiau skyriuje dirbantys vos keli specialistai turi reaguoti į skundus visame mieste, todėl ne visada spėja apsilankyti kai kuriose gatvėse.

Rosita Baltutytė tvirtino, kad tie vairuotojai, kurie nepaisys įspėjimų ir toliau parkuos automobilius dviem ratais ant šaligatvio, rizikuoja užsitraukti baudą, siekiančią nuo 28 iki 86 eurų.

Automobiliai Vilties gatvėje
Automobiliai Vilties gatvėje

Pavaduotoja gyventojams rekomenduoja automobilius statyti daugiabučių aikštelėse, o jei nėra vietos – ant gatvės, tačiau nelipant ant šaligatvio. Žinoma, jei konkrečioje vietoje nėra stovėti draudžiančių ženklų.

R.Baltutytė teigė, kad jei gyventojai primygtinai nori šitaip statyti automobilius, tuomet jie turėtų kreiptis į savivaldybę su prašymu šioje vietoje pastatyti ženklą, leidžiantį parkuoti automobilius ant šaligatvio šoniniais ratais.

Komisija tokį prašymą išnagrinės ir įvertins jo pagrįstumą bei galimybes pastatyti parkavimo pobūdį nurodantį ženklą.

Automobiliai Vilties gatvėje
Automobiliai Vilties gatvėje

Vairuotojai privalo išmanyti KET

Panevėžio apskrities VPK Kelių policijos biuro Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio vyresnioji specialistė Danguolė Urbonienė 15min.lt teigė, kad vairuotai privalo vadovautis kelio ženklais, o jei jų nėra – elgtis taip, kaip nurodo Kelių eismo taisyklės.

„Jei nėra kelio ženklo, kuris nurodytų būdą, kaip statyti automobilį, tai daryti privaloma lygiagrečiai šaligatvio ar važiuojamosios dalies krašto.

Statyti automobilį dviem ratais ant šaligatvio ar įstrižai yra draudžiama“, – teigė D.Urbonienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius