Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parduodamo „Toyota“ ridos stebuklai – savininkas važinėjo atbulomis?

Ridos klastojimo atvejai Lietuvoje jau seniai nėra naujiena. 15min redakciją kone kasdien pasiekia skaitytojų laiškai, kuriuose – parduodamo automobilio nuotraukos, ridos duomenys ir įrašas iš kokio nors užsienio šalies transporto priemonių registro, rodantis tikrąją parduodamo automobilio ridą.
„Toyota Land Cruiser“ su įtartinais ridos duomenimis
„Toyota Land Cruiser“ su įtartinais ridos duomenimis

Dažniausiai ridos duomenys būna koreguojami iš peties – nubraukti 200 ar net 300 tūkstančių kilometrų nebijoma net ir galiojant atsakomybei už tokį veiksmą.

Tačiau šį kartą ne apie drastiškai atjaunintą automobilį. Skaitytojas atsiuntė parduodamo „Toyota Land Cruiser“ skelbimo nuorodą, taip pat išrašą iš „Transeksta“ techninės apžiūros duomenų bazės.

„Gal automobiliu važinėjo atbulomis?“ – ironizuoja skaitytojas. Iš tiesų, ridos istorijos duomenys šiek tiek juokingi. Parduodamas automobilis, kaip nurodo skelbimo autorius, yra nuvažiavęs 319 174 kilometrus.

Daugiau nei prieš dvejus metus jis buvo įveikęs 306 tūkstančius kilometrų. Ir, stebuklas: 2016 metų pavasarį automobilis atjaunėjo – liko tik 294 tūkstančiai kilometrų.

„Toyta Land Cruiser“ ridos duomenys
„Toyta Land Cruiser“ ridos duomenys

Minėtų metų pavasarį „Land Cruiser“ nesėkmingai bandė atlikti techninę apžiūrą. Specialistai, nustatę tris didelius trūkumus, įpareigojo savininką atvykti vėliau. Šis, atvykęs į techninių apžiūrų centrą Marijampolėje po aštuonių dienų, atvarė automobilį jau su... 292 tūkst. nuvažiuotų kilometrų. Kur dingo 2 tūkst. kilometrų?

Galbūt „Transekstos“ duomenų bazėje įsivėlė klaida. O gal automobilio savininkas sumanė, kad atsukti spidometro duomenis dviem tūkstančiais kilometrų bus naudinga?

Kad ir kaip bebūtų, ridos duomenys rodo, kad parduodamas automobilis daugiau nei per 2 su puse metų nuvažiavo vos 13 tūkst. kilometrų, nors prieš tai per metus įveikdavo po 70 tūkst. km. Ar galima tikėti tokiais stebuklais? Nebent tik per Kalėdas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius