Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pareigūnas: žaliosios rodyklės taisyklė buvo patogesnė vairuotojams

Šiomis dienomis įsigaliojus Kelių eismo taisyklių pakeitimams, būtina sukant į dešinę degant raudonam šviesoforo signalui su lentele su žalia rodykle sustoti prieš „Stop“ liniją ar „Stop“ ženklą. Lietuvos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Rytis Vosylius „Žinių radijui“ sakė, kad „žaliosios rodyklės“ taisyklė, kai prie jos sustoti nereikėdavo, buvo naudingesnė vairuotojams, ne pėstiesiems.
Šviesoforas
Šviesoforas / Youtube.com stopkadras

„Ta rodyklė ir ta taisyklė daugiau patogi vairuotojams – mažina spūstis keliuose – tačiau nėra patogi pėstiesiems. Papildomai, kad vairuotojas sustotų ir įsitikintų, ar jis netrukdo pėstiesiems ir kitoms transporto priemonėms – tai yra gera taisyklė“, – laidoje „Žvilgsnis“ sakė R. Vosylius.

Pasak jo, ten, kur sankryžos yra sudėtingos, ir dar leidžiama naudotis „žaliosiomis rodyklėms“, tai yra pavojinga. 

Visuomenei pasigirdus pasipiktinimams, kad naujosios taisyklės įsigaliojo staiga, prieš tai jų tinkamai nepaviešinus, R. Vosylius teigė, kad tokia jau yra tvarka:

R. Vosyliaus teigimu, baudos už nesustojimą prie „žaliosios rodyklės“ gali siekti nuo 100 iki 300 litų arba net iki 6 mėn. atimama teisė vairuoti.

„Yra procedūros, projektų pateikimas Vyriausybei, paskui skelbimas. Kol neįsigalioja, nepaskelbta, labai viešinti neišeina, o dar įsigaliojo šeštadienį, kai visos institucijos, ir Susisiekimo ministerija, nedirba, tai gal ir užtruko visas šitas viešinimas“, – kalbėjo jis.

R. Vosyliaus teigimu, baudos už nesustojimą prie „žaliosios rodyklės“ gali siekti nuo 100 iki 300 litų arba net iki 6 mėn. atimama teisė vairuoti.

„Jeigu vairuotojas nesustos ir dar nepraleis pėsčiųjų, bauda bus didesnė“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius