Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pasikeitus vairuotojų dokumentų tvarkai, pastebimos ir pirmosios neigiamos pasekmės

Sustabdžius pareigūnams šiek tiek ilgiau trunkanti patikra – pagrindinė neigiama naujos vairuotojų turimų dokumentų tvarkos pasekmė. Taip LRT TELEVIZIJAI sako advokatas Karolis Rugys. Specialisto teigimu, tai ypač pastebima eismo įvykių metu, kai reikia užpildyti eismo įvykio deklaraciją: „Čia iškyla problemų, kuomet neturime automobilio registracijos bei draudimo dokumentų.“
Vairuotojo pažymėjimas
Vairuotojo pažymėjimas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuo šių metų liepos mėnesio vairuotojams užtenka turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą – pasą arba asmens tapatybės kortelę, taip pat jei vairuotojas keliauja ne savo automobiliu, privalo turėti jo registracijos dokumentus.

Jei neturime dokumentų, dalį informacijos, pavyzdžiui, dokumentų galiojimo laiką ar informaciją apie automobilį, galima pasitikrinti internetu – „Regitros“ internetinėje svetainėje, atskleidžia advokatas K.Rugys.

„Derėtų nepamiršti ir kito įvykyje dalyvavusio asmens duomenų, nepabijoti išsisaugoti jo informaciją. (...) Netinkamai užpildžius įvykio deklaraciją, rizikuojate negauti draudimo išmokos, taip pat sulaukti įtarimų baudžiamojoje byloje ar ikiteisminiame tyrime dėl sukčiavimo“, – sako K.Rugys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius