Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasipiktino „Tesla“: kodėl ji iš pirkėjo reikalauja „išpirkos“?

Naudotos „Tesla“ pirkimas susijęs su rizika. Reikalas tas, kad kartais jūs negalite naudotis visomis funkcijomis, su kuriomis automobilis buvo parduotas iš pradžių.Tokia situacija susidaro dėl to, kad vis dažniau transporto priemonės valdomos per interneto jungtį, o kai kurios funkcijos „prenumeruojamos“. Šio reiškinio pradininkė yra „Tesla“.
Tesla Model S (gamintojo nuotrauka)
Tesla Model S (gamintojo nuotrauka)

Naujausias pavyzdys: vairuotojas, įsigijęs naudotą 2013 m. „Model S“, dabar yra priverstas sumokėti 4500 JAV dolerių, kad atrakintų visas transporto priemonės funkcijas, rašoma neoficialaus „Tesla“ aptarnavimo centro „057 technology“ įkūrėjo Jasono Hugheso „Twitter“ paskyroje.

Automobilis, kuris anksčiau buvo parduotas du kartus, iš pradžių turėjo 60 kWh akumuliatorių bateriją, kuri po metų pagal garantiją buvo nuotoliniu būdu atnaujinta iki 90 kWh.

Kitaip tariant, tai vis dar buvo techniškai „Tesla Model S 60“, bet su „Model S 90“ akumuliatoriumi ir didesniu nuvažiuojamu atstumu nei pirkimo metu. Bet tai galiojo tik pirmajam šeimininkui.

Naujasis šeimininkas atnaujino programinę įrangą

Tačiau naujausias savininkas atnaujino „Tesla“ borto kompiuterį – ir prasidėjo problemos.

„Vėliau, kol automobilis stovėjo kelio važiuojamoje dalyje, „Tesla“ jam paskambino ir pranešė, kad rado ir ištaisė jo automobilio konfigūracijos klaidą“, – rašė J. Hughesas. „Jie nuotoliniu būdu užrakino elektromobilį, kad jis vėl būtų 60 kWh talpos , nepaisant to, kad daugelį metų jis buvo 90 kWh“.

„Dabar jis nuvažiuoja apie 80 mylių mažesnį atstumą“, – tęsė J. Hughesas, o tai trečdaliu mažiau, nei anksčiau“.

„Gamintojas iš esmės jį apiplėšė ir reikalauja išpirkos, kad naujasis savininkas atgautų tai, ką jis turėjo anksčiau“, – argumentavo Hughesas.

Vairuotojai nepatenkinti

Tai toli gražu ne pirmas kartas, kai „Tesla“ nuotoliniu būdu išjungia funkcijas naudotose transporto priemonėse. Pavyzdžiui, 2020 m. prekiautojas nustatė, kad iš naudoto 2017 m. „Model S“ staiga buvo pašalintas ir patobulintas autopilotas, ir autonominio vairavimo funkciją, kurių vertė tuo metu buvo maždaug 8 000 JAV dolerių.

Remiantis neseniai atlikta mažmeninės prekybos paslaugų stebėjimo bendrovės „Pied Piper“ apklausa, elektromobilių gamintojai, tokie kaip „Tesla“ ir „Rivian“, atsilieka nuo kitų tradicinių automobilių gamintojų, kai kalbama apie klientų pasitenkinimą. „Tesla“ atsidūrė 21 vietoje iš 25 aukščiausios kokybės automobilių markių, atstovaujamų tyrime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius