Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbti geriausių studentų baigiamųjų darbų transporto tema konkurso nugalėtojai

Susisiekimo ministerijoje vyko studentų baigiamųjų darbų transporto tema pristatymas, vertinimas ir nugalėtojų apdovanojimas. Diplomai įteikti Kauno technologijos, Vilniaus Gedimino technikos ir Klaipėdos universitetų studentams, kurie parašė darbus kelių, geležinkelių, oro, vandens transporto ir miesto susisiekimo temomis.
Transporto spūstys Vilniuje
Transporto spūstys Vilniuje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pateiktus darbus vertino komisija sudaryta iš Susisiekimo ministerijos ir jai pavaldžių institucijų, įvairių transporto sričių ekspertų.

„Šių metų darbai yra labai aukšto lygio, juose pastebėjome nemažai naudingų idėjų, įžvalgų, vertingų pastabų, kurios gali būti pritaikytos praktikoje. Akademinis jaunimas yra aktyvus naujausios informacijos skleidėjais. Šiuo konkursu norime ne tik sudominti ir paskatinti studentus rašyti transporto temomis, bet ir suteikti galimybę būti įvertintiems“, – sako  Kelių transporto ir civilinės aviacijos politikos departamento direktorius Gražvydas Jakubauskas, pirmininkavęs vertinimo komisijai.

Pasak G. Jakubausko, stipriausi ir įdomiausi darbai buvo parašyti aviacijos tema, juos parengė Kauno technologijos universiteto Transporto inžinierių katedros absolventai.

Susisiekimo ministerija jau antrus metus skelbia geriausių baigiamųjų ir mokslinių darbų konkursą ir kvietė  Lietuvos aukštųjų mokyklų studentu domėtis aktualiomis transporto sektoriui temomis.  

2013 metų magistrų kategorijoje geriausiai įvertinti: Edvinas Bekampis už darbą „Orlaivio sparno elementų stabilumo tyrimas“, Agnė Kazlauskaitė, pristačiusi darbą „Pelenų ir pulpos panaudojimo dirvožemio erozijai mažinti tyrimai“, Robertas Grigaliūnas už darbą „Suskystintų dujų panaudojimo Ro-Ro ir Ro-Pax tipo laivų jėgainėse tyrimai bei technologinis įdiegimas“ ir Valentin Mironov, parengęs darbą „Vilniaus miesto Ukmergės gatvės eismo organizavimo tobulinimo galimybės“

Bakalaurų kategorijoje geriausiais paskelbti: Virginija Januškaitė  už darbą „Orlaivio išilginio stabilumo kontrolės sistemos modeliavimas“, Inmars Didaitis, parašęs darbą „Elektrinio traukinio EJ575 kliūčių verstuvo smūginio stiprumo tyrimas“, Vaidas Mažeika  už baigiamąjį darbą „Reguliuojamos sankryžos mieste pralaidumo tyrimas“ ir Tomas Čeida už darbą „Elektrinio keturračio judėjimo charakteristikų tyrimas“.

Nugalėtojai apdovanoti diplomais, jiems skirtos ir piniginės premijos. Geriausiai įvertintų magistro darbų autoriai gaus 1600 litų,  bakalauro darbų autoriai –  1200 litų premijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius