Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Patarimai: kur popiežiaus Pranciškaus vizito metu Vilniuje galima palikti automobilį

Popiežiaus Pranciškaus vizito metu, rugsėjo 22-23 d. Vilniuje tikrai vyraus ypatinga padėtis. Sostinės centrinės erdvės, kuriose įrengtos mokamo parkavimo zonos, užtvertos jau nuo antradienio. Tad įprastose vietose Vilniaus centre statyti automobilių neįmanoma. O nuo penktadienio, rugsėjo 21 d. 22 val. senamiestyje ir jo prieigose apskritai uždraustas automobilių eismas. Ką daryti, kaip elgtis, kur palikti automobilius?
Popiežiaus vizitas, eismo ribojimas
Popiežiaus vizitas, eismo ribojimas / Savivaldybės nuotr.

Vilniaus senamiestis – automobiliams aklinai užtvertas

Pats praktiškiausias sprendimas – apskritai nesinaudoti automobiliu, jei gyvenate Vilniuje. Nes, kaip pranešė savivaldybės atstovai, savaitgalį viešasis transportas Vilniaus gyventojus ir svečius vežios nemokamai.

Jei automobilį paliksite namuose, svarbu žinoti, kad keisis troleibusų ir autobusų maršrutai, daugiau apie tai galite sužinoti čia:

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip popiežiaus vizito metu Vilniuje keisis viešojo transporto eismas?

Tačiau visų atvyksiančių prašoma į susitikimo vietas atvykti anksčiau, keliones saugiai susiplanuoti su laiko atsarga. Ir ne tik dėl logistikos problemų – reikės skirti laiko saugumo patikrai.

Šeštadienį nevažiuokite pro oro uostą

Maldininkų prašoma šeštadienį nevykti į Vilniaus oro uostą pasveikinti vizito į Lietuvą atvyksiančio popiežiaus Pranciškaus, nes pasiekti oro uostą Šventojo Tėvo vizito metu gali trukti ilgiau nei įprasta. Juo labiau, kad oro uoste pamatyti ir pasveikinti pontifiką nebus jokios galimybės.

Didžiausių eismo spūsčių ties Vilniaus oro uostu tikimasi šeštadienį tarp 10 ir 13 val., kuomet oficiali delegacija vyks pasitikti popiežiaus Pranciškaus bei kartu su juo iš oro uosto vyks į prezidentūrą. Pasiruošimas pasitikimui prasidės jau nuo 8 val.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kuriomis gatvėmis važiuos popiežius Pranciškus

Kur palikti automobilį popiežiaus vizito metu

Į Vilnių savo transportu atvykusiems svečiams automobilius siūloma palikti atokesniuose nuo centro rajonuose bei pasinaudoti „Statyk ir važiuok“ aikštelėmis, kurios įrengtos prie „Siemens“ arenos, Žvėryne prie viešojo transporto apsisukimo bei Ukmergės gatvėje šalia prekybos centro „Senukai“ ir kelionę link centro tęsti nemokamu viešuoju transportu.

Kita vertus, automobilius galima palikti tiesiog miesto pakraštyje bet kurio prekybos centro aikštelėje, jei parkavimo laikas jose nėra ribojamas. Tuomet sėsti į autobusą, važiuojantį į centrą ir keliauti nemokamai. Ypač patogu į centrą važiuoti greitaisiais autobusais, pažymėtais raide G.

Vienas sėkmingiausių sprendimų, jei leis galimybės, pasinaudoti Žvėryne esančio prekybos centro „Panorama“ požemine aikštele – savaitgaliais čia parkavimas yra nemokamas, o miesto centras nesunkiai pasiekiamas ir pėsčiomis.

Nemokamos stovėjimo aikštelės Vilniuje, Konstitucijos prospekte

Taip pat galima pasinaudoti ir kitomis nemokamomis stovėjimo aikštelėmis. Tarkime, Vilniaus savivaldybė (Konstitucijos pr.) savo parkavimo aikštelėje skirs 300 nemokamų vietų.

Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Eismo ribojimai
Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Eismo ribojimai

Nuo rugsėjo 22 d. 5 val. ryto iki rugsėjo 23 d. 22 val. miesto centre aplinkui Vilniaus savivaldybę bus galima nemokamai palikti lengvuosius automobilius šiose aikštelėse: PC EUROPA (900 vietų), „Swedbank“ (530 vietų), verslo kompleksas „3 BURĖS“ (400 vietų), verslo centras QUADRUM (200 vietų). Vilniaus miesto savivaldybė (300 vietų).

TAIP PAT SKAITYKITE: Popiežiaus vizito metu – nemokamos požeminės automobilių aikštelės Vilniaus centre

Iš anksto rezervuotos aikštelės autobusams prie „Litexpo“, „Ikea“ ir kt.

Sostinės svečiams nepatariama ieškoti vietos didelės stovėjimo aikštelėse, kurios yra rezervuotos iš anksto ir skirtos daugiausia dideliems autobusams.

Pavyzdžiui, rugsėjo 22 d. automobilių stovėjimo aikštelės prie parodų rūmų „Litexpo“, prekybos centro „Ikea“, Vilniaus pramogų arenos ir Olandų gatvės bus rezervuotos atvykstantiems autobusams, kurie užregistruoti iš anksto. Jose stovėjimas bus galimas tik su specialiais leidimais. Štai tokios aikštelės pavyzdys.

Savivaldybės nuotr./Eismo organizavimo pakeitimai Vilniuje
Savivaldybės nuotr./Eismo organizavimo pakeitimai Vilniuje

TAIP PAT SKAITYKITE: Popiežiaus Pranciškaus papamobiliai: nuo kuklios „Škoda“ iki neperšaunamų „Mercedes“

Sekmadienį nepatariama važiuoti ir į Kauno centrą

Sekmadienį, rugsėjo 23 dieną viešuoju transportu kauniečiai galės naudotis nemokamai. Dėl popiežiaus vizito į miesto gatves išvažiuos papildomi autobusai ir troleibusai, kurie važiuos 5-10 minučių intervalu.

Nuo šeštadienio 22 val. iki pat sekmadienio vakaro mieste kursuos 10 specialių maršrutų, pažymėtų raide „P“, o viešasis transportas nesustodamas važiuos tiek dieną, tiek naktį.

Visa tai daroma siekiant išvengti spūsčių ir kitų nepatogumų, nes į mišias Santakoje susirinks daugiau nei 100 tūkst. tikinčiųjų. Manoma, kad jie pradės rinktis sekmadienį nuo 5 val. ryto.

TAIP PAT SKAITYKITE: Popiežiaus vizito iššūkiai Kaune: kodėl savaitgalį į centrą geriau nevažiuoti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius