Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per plauką nuo avarijos: neatidus vairuotojas perėjoje vos neparbloškė moters su vaiku

15min redakciją pasiekė Panevėžyje, lietingą pirmadienio pavakarę vaizdo registratoriumi užfiksuotas įrašas. Jame nufilmuota situacija Smėlynės gatvėje. Anonimu išlikti panoręs pranešėjas išsamesnių komentarų apie įvykį nepateikė, tačiau vaizdo įrašas kalba pats už save.
Per plauką nuo avarijos
Per plauką nuo avarijos / Stop kadras

Vaizdo įraše užfiksuotas grubus „Seat“ vairuotojo kelių eismo taisyklių pažeidimas, padarytas pėsčiųjų perėjoje. Asmuo vos nepartrenkė per perėją ėjusios moters ir mažamečio vaiko. Iki kraupios nelaimės trūko tik akimirksnio.

Vaizdo įraše pranešėjo automobilis Smėlynės gatve juda Rygos kryptimi. Prieš pranešėją važiuojantis BMW automobilis sustojo prie šviesoforu nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, mat link jos artėjo moteris su vaiku.

VIDEO: Panevėžyje „Seat“ vairuotojas perėjoje vos nepartrenkė moters su vaiku

Pėstieji jau buvo įpusėję kirsti gatvę, tačiau tuo metu jų vos neparbloškė miesto centro link važiavęs „Seat“ vairuotojas. Vos išvengusi skaudžios nelaimės moteris ant rankų paėmė vaiką ir baigė pereiti gatvę. Po incidento veikiausiai kiek sutrikęs „Seat“ vairuotojas irgi stabtelėjo, tačiau nuvažiavo tolyn iš kameros matymo lauko.

Sunku pasakyti, ką prie vairo veikė „Seat“ vairuotojas, bet aiškus vienas faktas – artėdamas prie perėjos jis dėmesį buvo sukoncentravęs kažkur kitur.

Jei vairuotojas būtų kliudęs ir sužalojęs abu pėsčiuosius, jo būtų laukusi baudžiamoji byla. Šiuo atveju asmuo atsipirks tik administracinio nusižengimo protokolu. Apie tai, kokia atsakomybė gresia už tokį manevrą, paaiškino Panevėžio apskrities VPK Kelių policijos skyriaus vyriausiasis specialistas Erikas Klimas.

„Nesustojimas prieš pėsčiųjų perėją, kai to reikalauja taisyklės, užtraukia baudą nuo 60 iki 90 eurų. Taip pat gali būti skiriamas ir teisės vairuoti atėmimas nuo 1 iki 6 mėnesių“, – sakė Erikas Klimas.

Nuobaudos griežtumas priklausys nuo „Seat“ vairuotojo turimų galiojančių pažeidimų. Jei vairuotojas už šį ANK straipsnį baustas praeityje nėra, veikiausiai jis atsipirks puse minimalios baudos – 30 eurų. Jei paaiškės, kad pėsčiųjų vos neparbloškęs asmuo yra „kelių erelis“, baudos dydis gali siekti vidurkį ar daugiau arba apskritai kuriam laikui teks atsisveikinti su teise vairuoti.

Nors dėl situacijos neginčijama kaltė krenta ant vairuotojo, analizuojant šią situaciją galima įžvelgti ir šiokį tokį pačios pėsčiosios neatidumą. Vaizdo įraše matyti, kad įpusėjusi gatvę ji žiūri ne į dešinę pusę, iš kurios atvažiuoja link jos judantys automobiliai, bet į kairę. Taigi, šiuo atveju viskas laimingai baigėsi tik sėkmingo atsitiktinumo dėka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius