Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Perspėjimas vairuotojams: važiavimas pro Kauną jums kainuos laiko ir nervų

Pastarąsias kelias dienas eismo situacija Kaune tapo sudėtinga: kemšasi ir tranzitinė magistralė A1, vedanti pro PC „Mega“ (ši vieta pagarsėjusi spūstimis), ir pagrindinės miesto arterijos – Taikos, Savanorių pr. Gerokai suintensyvėjo eismas žiedinėje sankryžoje ties „Urmo“ baze.
Spūstys ties Kleboniškio tiltų
Spūstys ties Kleboniškio tiltų / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

„Ketvirtadienį važiavau pro Kauną magistrale, tai spūstyje teko stumdytis jau nuo Savanorių pr. posūkio“, – pasakojo skaitytojas Erikas, iki „Megos“ važiavęs pirma pavara. Tiesa, Erikas nustebo, kad spūstys jau formuojasi ir Jonavoje, iš kurios daugybė gyventojų į Kauną važinėja darbo reikalais. Kartais eismas stoja jau nuo posūkio į Šveicarijos gyvenvietę.

„Google Maps“ duomenimis penktadienio popietę situacija dar blogesnė dėl suintensyvėjusio velykinio srauto. Eismas važiuojant nuo Vilniaus pusės stringa jau nuo posūkio į Ateities pl.

Tačiau vien Velykų laukimo kaltinti dėl pasikeitusios situacijos nevertėtų. Magistralinė arterija pro „Megą“ probleminė buvo jau seniai. Tačiau situaciją kiek komplikuoja ir pradedami rekonstrukcijos darbai Islandijos plente.

VIDEO: Intensyvus eismas Kaune

Prasideda rekonstrukcija

Šią savaitę prasideda magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruožo nuo 100,47 iki 101,79 km kapitalinis remontas. Darbai šiame etape vyks nuo Kleboniškio tilto iki Sargėnų sankryžos. Ruožas bus platinamas iki 10 eismo juostų, papildomai dar įrengiant greitėjimo ir lėtėjimo juostas, taip pat įrengiama atraminė siena iki 11 metrų aukščio. Galbūt todėl didelė vairuotojų dalis į Šilainius ar Garliavą važiuoja per miestą.

Tik taip galima paaiškinti, kad Taikos prospekte eismas stoja jau ties automobilių turgumi ir vadinamuoju Bermudų trikampiu: įvažiuoti į žiedą ties „Urmu“ pasidarė sunkiau. Tokia pati padėtis ir Pramonės pr. – eismas juda vėžlio greičiu. Štai kaip atrodė eismas Kaune ketvirtadienį.

Panaši situacija ir įvažiuojant į Savanorių pr. nuo Vilniaus pusės – norint kirsti sankryžas su Pramonės pr. ir Kovo 11-osios gatve reikia gerokai „pasikankinti“ spūstyse.

Kokia išeitis? Skirkite kelionei pro Kauną 30-60 min. daugiau laiko, naudokitės išmaniosiomis programėlėmis „Waze“, „Google Maps“ ir kitas, kurios padeda rasti greičiausią maršrutą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius