Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pėstieji Pilaitės prospektą galės kirsti saugiai – požeminė perėja bus

Vilniaus Pilaitės prospekte, ties Papilėnų gatve, jau ne vienerius metus stovi keistas statinys. Uždaras, nevedantis į niekur, be langų ar durų. Tai turėjo būti įėjimas į požeminę pėsčiųjų perėją, deja, savu laiku taip ir nepabaigtą, nors kitapus prospekto vienas po kito išdygo net trys prekybos centrai. Šiuo metu tikimasi procesą išjudinti ir jau kitąmet atnaujinti statybas.
Būsimoji požeminė parėja kirs Pilaitės prospektą
Būsimoji požeminė parėja kirs Pilaitės prospektą / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Perėja per Pilaitės prospektą ties Papilėnų gatve, vedanti iš dalies gyvenamųjų namų į prekybos centrus „Pupa“, „Maxima“ bei netoliese esančią „Norfą“, dabar reguliuojama šviesoforais. Einančiųjų čia daug, važiuojančių irgi, tad ir pėstiesiems, ir vairuotojams gana dažnai tenka stabčioti ir laukti žalio šviesoforo signalo.

Deja, net ir šviesoforas prieš kiek daugiau nei ketverius metus neišgelbėjo nuo itin skaudžios nelaimės šioje vietoje. Degant raudonam signalui tiesiai po automobilio ratais išbėgo aštuonmetė, kuri žuvo vietoje.

Ši nelaimė paskatino Vilniaus savivaldybę peržiūrėti eismo organizavimą ties Papilėnų gatve: nebeliko posūkio į dešinę, gatvė iki pat perėjos atitverta tvorele, automobilių greitis sumažintas iki 50 km/val.

Tačiau geriausia išeitis vis dėlto būtų požeminė perėja. Kaip 15min.lt informavo Vilniaus savivaldybės Statinių skyriaus vedėjas Arūnas Visockas, darbus ketinama pradėti jau kitąmet.

„Šiuo metu yra rengiami ir derinami viešųjų pirkimų dokumentai Pilaitės prospekto požeminės perėjos rekonstrukcijai“, – teigė A.Visockas.

Kažkada perėją žadėjo įrengti privatūs investuotojai, dabar pavyko sutarti, kad jie padengs 50 proc. reikalingos sumos. Kiek iš viso lėšų perėjai prireiks, kol kas neatskleidžiama – tai bus paskelbta įvykus viešiesiems pirkimams.

Šių metų pradžioje skelbta, kad požeminės pėsčiųjų perėjos įrengimo projektas Pilaitės prospekte ties Papilėnų gatve yra parengtas. Ir tada žadėta, kad teritorijos investuotojas „Maxima grupė“ minėtą infrastruktūros plėtrą įsipareigojo įgyvendinti iki 2016 m. gruodžio 31 d. Sutartis yra pasirašyta su UAB UAB „Notitia“, kuri priklauso tai pačiai „Maxima grupei“, tik jau kalbama apie pusę sumos, bet ir tai bus gera paspirtis finansinių nepriteklių kamuojamai sostinės savivaldybei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius