Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą NASCAR lenktynių istorijoje kvalifikaciją laimėjo moteris

Pirmojo šių metų NASCAR lenktynių kvalifikacijoje visų laukė staigmena. Vos vienuoliktą kartą šiose lenktynėse startuojanti Danica Patrick sugebėjo parodyti greičiausią Daytonos trasos rato įveikimo ratą.
Danica Patrick
Danica Patrick / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Labai nustebau, kai tapau ne tik greičiausia mergina, bet ir greičiausia iš visų vairuotojų rikiuotėje“, – teigia Patrick. „Šio momento laukiau labai ilgai. Tikiu, kad mane lydėjo sėkmė ir papuoliau į vieną iš stipriausių komandų.“

Danica Patrick kartu su 5 kitais lenktynininkais NASCAR varžybose atstovauja „Stewart-Haas Racing“ komandai bei važiuoja „Chevrolet“ markės automobiliais.

Lenktynėse ateinantį sekmadienį (vasario 24-ąją) ji startuos iš pirmosios pozicijos, tuo tarpu Jeffas Gordonas liko antras.

Tai – ne pirmas Danicos įrašas rekordų knygoje. Trisdešimtmetė lenktynininkė 2005-aisiais debiutavo „IndyCar“ lenktynių serijoje ir netrukus tapo pirmąja moterimi „Indianapolis 500“ etapo metu aukščiausioje pozicijoje įveikusia visą ratą. Tą kartą ji finišavo ketvirta, tačiau po trijų metų, 2008-aisiais „Motegi“ trasoje, Japonijoje ji tapo finišą pasiekė pirmoji.

Iki šiol aukščiausią poziciją kvalifikacijoje pelniusi moteris buvo Janeta Guthrie. Ji 1977-aisiais du kartus startavo iš devintosios vietos.

VIDEO: Danica Patrick NASCAR lenktynių kvalifikacijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius