Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Po Seimo audito nuspręsta parduoti dalį valdiškų automobilių

2018 metais Seimo nariai parlamentinei veiklai išleido kiek daugiau nei milijoną eurų. Daugiausia lėšų parlamentarai skyrė asmeninių automobilių priežiūrai. Nuosavus automobilius Seimo nariai gali susiremontuoti ir parlamento automobilių dirbtuvėse, ten dalį parlamentinių lėšų ir išleido. Seimo kanceliarija po audito nustatė, kad pinigai švaistomi ir prižiūrint valdiškus automobilius, todėl ketinama aukcione parduoti dalį prabangių automobilių ir atleisti apie 20 darbuotojų.
Seimo kanceliarija paskelbė viešą nebenaudojamo turto aukcioną
Seimo automobiliai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Kai kurie ekonomistai pastebi, kad daug mokesčių mokėtojų pinigų būtų sutaupoma, jeigu parlamentarai persėstų iš valdiškų mašinų į taksi.

Požeminiame Seimo garaže – 40 kasdien naudojamų prabangių automobilių. Jais važinėjasi ir Seimo nariai, ir Seimo kanceliarijos darbuotojai. Visi automobiliai kruopščiai prižiūrimi – po pasivažinėjimo dienos pabaigoje nuplaunami. Automobilius prižiūrintis Algis Puzinas sako, kad tenka rūpintis net ir menkiausiomis smulkmenomis.

„Vieni atvažiuoja profilaktiškai, atliekamos periodinės techninės periodinės, sezoninės priežiūros. Kasmet po du kartus – pavasario ir rudens sezonui ruošiamas automobilis. Ir atliekamas kitas remontas – tai padangas praduria, tai šiaip kas nors atsitinka“, – sako A.Puzinas.

Seimo automobilių parkas įsikūręs 7 tūkst. kvadratinių metrų patalpose. Čia darbuojasi automobilių mechanikai, elektrikai, šaltkalviai. Čia tvarkomi ir asmeniniai Seimo kanceliarijos darbuotojų, signatarų ir Seimo narių automobiliai, tik už tai jau reikia susimokėti. Seimo nariai gali atsiskaityti parlamentinėmis lėšomis. Jie parlamentinei veiklai išleido kiek daugiau nei milijoną eurų – didžioji dalis pinigų skirta būtent nuosavų automobilių priežiūrai.

Seimo automobilių ir dirbtuvių ilgainiui turėtų nelikti. Po atlikto vidaus audito paaiškėjo, kad automobilių remontui iššvaistoma pernelyg daug pinigų.

Pasak Seimo vicepirmininko Arvydo Nekrošiaus, pirmiausia siekiant mažinti išlaidas, bus mažinamas darbuotojų skaičius, atsisakoma automobilių. Tai reiškia, kad nemažai jų atsidurs aukcionuose, kur Seimas jau ne sykį atsikratė nereikalingų, senų mašinų. Esą tai leistų kasmet sutaupyti apie pusę milijono eurų.

Sprendimą, ar imtis permainų, trečiadienį svarstys Seimo valdyba. Kai kurie parlamentarai, įpratę naudotis automobilių ūkio teikiamomis paslaugomis, gali priešintis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius