Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 24 /2018 05 25

Po vasariškos liūties lūžusio medžio suniokotą „Audi“ radęs vaikinas nustėro – kas turėtų atsakyti?

Linkęs stogas, išdaužtas langas, aplamdytas kėbulas – tokį savo automobilį rado egzamino laikyti atkeliavęs Edvinas Dzingelevičius. Automobilis sumaitotas, tačiau kaltų – nėra, mat, pasirodo, medis buvo perpuvęs ir neatlaikė stipraus lietaus.
Po vasariškos liūties suniokotas „Audi“ automobilis
Po vasariškos liūties suniokotas „Audi“ automobilis / 15min skaitytojo nuotr.
Temos: 2 Audi Grinda, UAB

Į 15min redakciją kreipęsis „Audi A6“ savininkas iš pradžių pamanė, kad dėl jo nuostolių kalti miesto gatves tvarkantys UAB „Grinda“ specialistai. Kaip aiškino E.Dzingelevičius, į Amatų g. 6, Vilniuje, esančią stovėjimo aikštelę jis atkeliavo ketvirtadienį, kone 16 val. Skubėjo laikyti egzamino.

Grįžęs apie 18.30 val. rado automobilį apdaužytą. Greta stovėjo „Grindos“ darbuotojai, pjaustantys ant automobilio buvusią nemenką medžio nuolaužą.

„Buvo ir policijos pareigūnai. „Grindos“ žmonės supjaustė viską, išmėtė į šalis ir išvažiavo. Aš likau net nežinodamas, kur kreiptis, ką daryti“ – sakė pašnekovas.

Jis pabrėžė, kad be jo A6 buvo ir dar keli kiti automobiliai, taip pat nukentėję nuo medžio.

15min skaitytojo nuotr./Po vasariškos liūties suniokotas „Audi“ automobilis
15min skaitytojo nuotr./Po vasariškos liūties suniokotas „Audi“ automobilis

„Grinda“ medžių negeni

Dovilė Lisauskaitė, „Grindos“ rinkodaros ir komunikacijos specialistė, akcentavo, kad „Grindos“ darbuotojai medžių negeni, nebent šalina ant kelio, gatvės, šaligatvio užkritusias šakas.

Šiuo atveju, aiškino specialistė, „Grinda“ iš Bendrojo pagalbos centro 17.50 val. gavo iškvietimą į Amatų g. 6 esančią aikštelę. Buvo pranešta, kad ant automobilio yra užkritęs medis.

„Į Bendrąjį pagalbos centrą kreipėsi praeiviai. Mūsų ekipažui nuvykus į įvykio vietą, policijos pareigūnai ten jau buvo. Dalyvaujant jiems buvo supjaustytos ir patrauktos medžio šakos“, – sakė ji.

Apie 18.30 val. „Grindos“ specialistai medžio šalinimo darbus baigė.

Grindos nuotr./Lūžusios medžių šakos užvirto iš karto ant kelių automobilių
Grindos nuotr./Lūžusios medžių šakos užvirto iš karto ant kelių automobilių

Neaišku, kas kaltas

E.Dzingelevičius prisipažino, kad yra pasimetęs, mat nežino, į ką turėtų kreiptis, kad patirti nuostoliai būtų atlyginti.

„Medis buvo perpuvęs, senas ir neatlaikė lietaus ir lūžo. „Grinda“ sutvarkė padarinius, tačiau akivaizdu, kad atitinkamos tarnybos nepasirūpina miesto medžiais“, – pyko pašnekovas.

Jis neslėpė, jog kreipsis į Vilniaus savivaldybę ir bandys prašyti, jog jo patirta žala būtų atlyginta.

Vilniaus miesto skverus formuoja, medžius tvarko, želdinimo darbus atlieka UAB „Stebulė“.

Atlygintų teismui liepus

Gintautas Runovičius, Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus vedėjas, akcentavo, kad vaikino patirtą žalą savivaldybė galėtų atlyginti tik teismo tvarka.

„Visų pirma reikia išsiaiškinti, kieno sklypas, kur augo meids, koks buvo vėjas (ar ne audra) ir kitas aplinkybes. Atlyginti žalos be teismo nustatytos sumos ir kitų civilinės atsakomybės sąlygų negalime“ – pabrėžė žinovas.

Pasak jo, nukentėjusiam reikėtų kreiptis į savivaldybę ir pateikti prašymą dėl žalos atlyginimo, jame nurodant patirtą žalos sumą.

„Žinoma, savininkas gali tikėtis žalos atlyginimo, jei tik teismas nuspręstų, kad tai yra savivaldybės atsakomybė – nėra kito sklypo valdytojo, nebuvo stiprios audros ir žalos dydis yra įrodytas“, – akcentavo G.Runovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius