Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija ruošiasi rugsėjui – imsis visų įmanomų priemonių

Rugsėjo pradžios su nerimu laukia ne tik didmiesčių gyventojai, bet ir policijos pareigūnai. Didžiųjų Lietuvos miestų gatvės prisipildys ne tik naujų, iš mažesnių miestų ir miestelių atvykstančių, bet ir į gatves sugrįžtančių vietinių vairuotojų. Lietuvos kelių policijos vyresnioji specialistė Marija Kazanovič LRT.lt portalui teigia, kad pareigūnai imsis visų įmanomų priemonių eismo saugumui užtikrinti.
L.Giros g. ir Ateities g. sankryža Vilniuje
Eismas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Imsimės visų įmanomų priemonių, kad apgintume, apsaugotume ir padėtume kiekvienam eismo dalyviui. Kad į eismo įvykius nepakliūtų mažamečiai vaikai, kiti pažeidžiamiausi eismo dalyviai, tai yra dviratininkai ir pėstieji“, – teigia M.Kazanovič.

Specialistė pažymi, kad rugsėjo mėnesį daugiau dėmesio bus skiriama mažamečių vaikų vežimui.

„Viena iš prioritetinių priemonių, kuri bus taikoma rugsėjo mėnesį, bus vaikų, vežamų transporto priemonėse, saugumo užtikrinimas. Kaip naudojamos vaikiškos kėdutės ir saugos diržai“, – LRT.lt sako M.Kazanovič.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Marija Kazanovič
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Marija Kazanovič

Ir toliau bus vykdomos specialios akcijos

Didžiųjų Lietuvos miestų vairuotojai jau įprato, kad Lietuvos kelių policijos pareigūnai tikrina jų blaivumą savaitgaliais. Tačiau žadama, kad rugsėjį bus tęsiamos ne tik šios, bet bus imtasi ir naujų akcijų.

„Galiu patikinti, kad vairuotojai, kurie visgi nori suderinti vairavimą ir taurelę, neišvengs mūsų dėmesio. Kontroliuojame dabar, kontroliuosime ir ateityje. Darysime netradicinius reidus, apie kuriuos galbūt nepranešime iš anksto, ir imsimės visų priemonių, kad neblaivūs vairuotojai eisme nedalyvautų“, – perspėja M.Kazanovič.

Pėstieji žūsta dažniausiai

Deja, tačiau pėstieji yra tie, kurie eismo įvykiuose žūsta dažniausiai. Kaip pastebi Lietuvos kelių policijos atstovė, atsakingiau turi elgtis ne tik pėstieji, bet ir vairuotojai, nes dalis pėsčiųjų žūsta pėsčiųjų perėjose.

Šiemet žuvo 41 pėsčiasis, iš kurių 11 buvo partrenkti pėsčiųjų perėjose.

„Visgi Lietuvoje daugiausiai sužeidžiama ir žūsta pėsčiųjų. Jų pačių nerūpestingumas ir vairuotojų neatidumas pėsčiųjų atžvilgiu lemia tai, kad pėstieji sudaro trečdalį visų žuvusiųjų. Šiemet žuvo 41 pėsčiasis, iš kurių 11 buvo partrenkti pėsčiųjų perėjose“, – pasakoja M.Kazanovič.

Daugiau dėmesio ne tik naudojantiems telefonus

Prasidėjus mokslo metams, į Lietuvos didmiesčių gatves tradiciškai išvažiuos ir nemažai pradedančiųjų vairuotojų, kurie iš pradžių gali pilnavertiškai neįsilieti į eismo srautą. Pavyzdžiui, viena iš policijos priemonių – nežymėti tarnybiniai automobiliai – gali būti tikra staigmena naujiems vairuotojams. Bet M.Kazanovič teigia, kad dėl jų jaudintis nereikėtų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./ Kalbėjimas telefonu
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./ Kalbėjimas telefonu

„Visiškai nebūtina žinoti nei apie žymėtus, nei apie nežymėtus policijos automobilius. Svarbu žinoti, kad vairuotojas ar kitas eismo dalyvis, kuris nepažeidžia KET ir eisme dalyvauja kultūringai, tikrai nepateks į mūsų akiratį“, – akcentuoja M.Kazanovič.

Specialistė pažymėjo ir tai, kad vis dar opi problema – vairuotojai, kurie naudojasi mobiliaisiais telefonai vairuodami. Žinoma, policija daug dėmesio skirs ir jiems, tačiau pro akis nebus praleisti ir kiti vairuotojai, kurie užsiima su dalyvavimu eisme nesusijusia veikla, pavyzdžiui, vairuodami valgo.

„Kultūringas, atsakingas ir dėmesingas eismo dalyvis tikrai apsaugos ne tik save, bet gali padėti apsaugoti ir kitus. Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad dalyvavimas eisme yra labai atsakinga veikla, todėl apskritai reikėtų vengti bet kokios veiklos, kuri nesusijusi su dalyvavimu eisme“, – pabrėžia M.Kazanovič.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius