Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius Filipinuose važinėsis šios šalies skiriamuoju ženklu tapusiu „džipniu“

Popiežius Pranciškus Filipinuose, į kuriuos vizito vyks vėliau šią savaitę, važinėsis kitokiu „papamobiliu“ – atviru „džipniu“, pirmadienį paskelbė organizatoriai.
„Jeepney“
„Jeepney“ / Wikipedia.org nuotr.

Legendiniai „džipniai“, kurie iš pradžių buvo gaminami modifikuojant po Antrojo pasaulinio karo likusius JAV kariškių visureigius, yra tapę Filipinų simboliu. Šios „kelių karaliais“ vadinamos mašinos vis dar vežioja keleivius bei krovinius visoje šalyje.

Vienas iš trijų automobilių, kuriais naudosis Pranciškus, yra pagamintas kaip „džipnis“.

Nors šios mašinos dažnai išpaišomos spalvingomis religinėmis scenomis, pontifiko automobilis bus visiškai baltas, rodo organizacinio komiteto pateikta fotografija.

„Dėl jo saugumo padarysime viską“, – sakė organizaciniame komitete dirbantis vyskupas Ruperto Santosas, kai jo buvo paklausta, ar dėl atviro automobilio popiežius galėtų būti pažeidžiamas.

Popiežius Pranciškus, kuris atsisakė savo pirmtakų pompastikos, anksčiau šiais metais kalbėjo, kad jam labiau patinka naudotis atvirais automobiliais, o ne šarvuotu Vatikano „papamobiliu“, kuriuo naudojosi ankstesni popiežiai. Tą „papamobilį“ Pranciškus vadina „sardinių skardine“.

„Džipnių“ įkvėptas „papamobilis“ yra vienas iš dviejų, kurie Filipinuose buvo pagaminti būtent šiam popiežiaus vizitui. Organizatoriai detaliau nepakomentavo, koks yra antrasis automobilis.

Trečioji transporto priemonė – pernai Pietų Korėjoje naudotas „papamobilis“ – į Filipinus bus atskraidintas.

Pranciškus į Manilą ketvirtadienį atvyks iš Šri Lankos. Tai bus jo pirmas apsilankymas šiame Azijos katalikybės bastione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius