Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Porsche Panamera“ – ekologiškesnis už „Toyota Prius“?

Teoriškai – taip. Vertinant pagal arklio galias, tenkančias vienam gramui CO2 emisijos, „Panamera S Hybrid“ lenkia hibridinį „Toyota“ kūrinį.
„Porsche Panamera S Hybrid“
„Porsche Panamera S Hybrid“ / Gamintojo nuotr.

Ir lenkia gana stipriai – hibridinis „Porsche“, į aplinką išmesdamas vieną gramą CO2, gauna 2.4 AG, tuo tarpu „Prius“ – vos 1.5 AG.

Žinoma, „Panamera“ niekad neprilygs japonų hečbekui siekiant kuo didesnės ekonomijos, tačiau galios potencialas pas vokiečių kūrinį – kur kas didesnis.

Tuo pačiu galima prisiminti ir Didžiosios Britanijos laidos „Top Gear“ atliktą testą, kuris parodė, kad lenktynių trasoje „Prius“ suvartoja daugiau degalų už „BMW M3“. Žinoma, tokiu atveju reikėtų prisiminti, kad tose „varžybose“ „Toyota“ važiavo ant savo galimybių ribos, tuo tarpu M3 – neišnaudodamas net trečdalio savo potencialo.

Tačiau paradoksas vis dėlto įdomus – ekonomija vis tik priklauso ne tiek nuo automobilio, kiek nuo jo savininko vairavimo stiliaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius