Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradėtas Aleksoto tilto remontas: apie eismo pasikeitimus žino ne visi kauniečiai

Dėl kelio remonto darbų Kauną kausčiusios spūstys nuo antradienio dar labiau padidės. Iš karto po Joninių kelininkų laukia vienas didžiausių šių metų iššūkių – vos per keturias savaites suremontuoti Vytauto Didžiojo, dar vadinamą Aleksoto, tiltą ir jo prieigas. Tad norintys pasiekti miesto centrą ar keliauti iš jo, tai padaryti galės M.K.Čiurlionio ir Č.Radzinausko tiltais, daugiau eismo juostų atsiras ir šalia esančiose Užnemunės ir H. ir O.Minkovskių gatvėse.
Kelių remontai Kaune
Kelių remontai Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min fotografas Erikas Ovčarenko pastebi, kad ne visi kauniečiai dar žino apie pasikeitusią eismo tvarką. Karaliaus Mindaugo prospektu važiuojantys vairuotojai vis dar mėgina laimę nuo Birštono gatvės sankryžos važiuodami tiesiai. Privažiavę prie tilto jie yra priversti apsisukti ir rinktis kitą maršrutą.

Taip pat autobusų stotelėje tarp Birštono ir tilto vis dar yra laukiančių keleivių. Įtartinai ilgai neatvažiuojantis viešasis transportas pakursto keleivių smalsumą ir tik tada paaiškėja, kad kelias veda į niekur ir tose stotelėse keleivinio transporto jie nesulauks. Šiuo metu remonto darbai vyksta tik tilto prieigose, todėl pats tiltas yra atviras pėstiesiems. Žmonės drąsiai žingsniuoja tilto viduriu. Naudodamiesi proga daro asmenukes tuščiame kelyje.

Kaip buvo pranešta anksčiau, šioje vietoje vienu metu dirba trys skirtingi rangovai. Per mėnesį bus remontuojamas Aleksoto tiltas, atnaujinama prietilčio transporto mazgo važiuojamoji dalis bei Veiverių gatvės įkalnė.

„Šiuos darbus anksčiau ar vėliau vis tiek reikės padaryti. Geriausia tai daryti vasaros viduryje, kai daugiausiai žmonių atostogauja ir eismas mieste būna pats mažiausias. Nepatogumų uždarius tiltą ir jo prieigas tikrai bus. Bet tik tokiu būdu viską galime padaryti per 4 savaites. Jei remonto metu leistume automobiliams važiuoti tiltu, darbai užsitęstų iki rudens“, – anksčiau sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

Įrengs papildomas juostas

Darbų metu Vytauto Didžiojo tilto prieigose bus įrengtos papildomos eismo juostos, kurios pagerins susisiekimą tiek su Marvele, tiek su miesto centru.

„Vairuotojai, vykstantys Užnemunės gatve link Aleksoto, vietoje dviejų eismo juostų galės naudotis trimis. Ta pati situacija bus nuvažiavime Aleksoto tiltu link Marvelės ir H. ir O.Minkovskių gatvės – vietoje dviejų eismo juostų bus įrengtos trys. Tai reiškia mažiau spūsčių tiek ant tilto, tiek ir Užnemunės gatvėje“, – teigė P.Keras.

Uždarius tiltą remontui vairuotojai tiek į Aleksotą, tiek į centrą galės patekti M.K.Čiurlionio ir Č.Radzinausko tiltais.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Kauno žemėlapis: Aleksoto tiltas
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Kauno žemėlapis: Aleksoto tiltas

„Vairuotojai į centrą galės patekti važiuodami H. ir O.Minkovskių gatve, vėliau užkildami ant M.K.Čiurlionio tilto arba per Č.Radzinausko tiltą ir Raudondvario plentą“, – sakė P.Keras.

Atnaujins tiltą

Darbų metu bus atnaujinti Vytauto Didžiojo tilto turėklai, bus išvalyti deformaciniai pjūviai. Pėsčiųjų zonoje ir važiuojamojoje dalyje bus sutvarkyti įtrūkiai. Dėmesio sulauks ir į tiltą vedanti Veiverių gatvė. Įkalnėje kelininkai sutvirtins gatvės pagrindus bei paklos naują asfaltbetonio dangą.

Kompleksinį transporto mazgo atnaujinimą vykdys net trys rangovai: tilto prieigose – bendrovė „Autokausta“, Veiverių gatvę atnaujins bendrovė „Kauno keliai“, o Vytauto Didžiojo tiltą remontuos bendrovė „Kauno tiltai“.

Kaip važiuos viešasis transportas?

6-ojo, 6-ojo A, 42-ojo ir 18-ojo maršrutų autobusai dėl uždaryto Aleksoto tilto nuo birželio 25 d. nestos Muzikinio teatro bei Karaliaus Mindaugo prospekto stotelėse – kauniečiai autobusų turės laukti S.Daukanto g. stotelėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius