Prasidedant mokslo metams, policija rengs įvairias prevencines priemones

Prasidedant mokslo metams, ketvirtadienį policija rengs įvairias prevencines priemonės, o visą mėnesį pareigūnai patruliuos perėjose prie mokyklų bei tikrins vairuotojų blaivumą.
Akimirka iš vykusio policijos reido
Policija / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Tam žadama pasitelkti šimtus savanorių ir patyrusių bei jaunųjų policijos rėmėjų. Pirmąkart su policija kartu patruliuos ir Raudonojo kryžiaus atstovai – jie bus pasitelkti šešiolikoje šalies miestų ir padės užtikrinti prevencinę ir šviečiamąją veiklą.

Pareigūnai ketina tikrinti, ar vairuotojai turi teisę vairuoti atitinkamos kategorijos transporto priemonę, segi saugos diržus.

Policija kreips dėmesį į tai, kaip nepilnamečiai, vairuojantys dviračius, elektrinius paspirtukus, mopedus, laikosi kelių eismo taisyklių reikalavimų, ar dėvi šalmus.

Bus tikrinamas ir mokyklinių mokyklinių, maršrutinių autobusų ir kitų transporto priemonių, vežančių vaikus į mokyklas ir iš jų, vairuotojų blaivumas, bus stebima, ar vairuotojai, vaikus lydintys pilnamečiai asmenys užtikrina saugų vaikų įlipimą ir išlipimą, laikosi nustatyto keleivių skaičiaus, saugos diržų naudojimo.

Kelių policijos duomenimis, šių metų sausį–liepą šalies keliuose įvyko daugiau nei 1,6 tūkst. eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, maždaug penktadalyje eismo įvykių nukentėjo nepilnamečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius