Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Projektas „Nebūk briedis“ į savo veiklą įtraukė ir „Radistus“

Saugaus eismo kultūrą skatinantis projektas „Nebūk briedis“ į savo veiklą įtraukė visiems gerai žinomus „Radistus“ Joną Nainį ir Rolandą Mackevičių. Šie linksmi visuomenės veikėjai, puikiai žino, kaip būti matomiems ne tik televizijoje ir radijuje, bet ir kelyje. Išsitraukę savo ryškius drabužius, žibintus ir kitą tamsiam paros metui skirtą „amuniciją“, jie fotosesijoje pademonstravo itin saugų variantą, kurio užtektų bet kuriam pėsčiajam.
Fotosesijos akimirka
Fotosesijos akimirka / Organizatorių nuotr.

Pavojingiausias laikas pėstiesiems yra nuo laprikričio iki vasario mėnesio, kuomet didžiąją paros dalį būna prieblanda ir tamsa. Norint išlikti matomu gatvėje ir kelyje tokiu metų laiku tereikia vadovautis keliomis specialiomis Jono Nainio ir Rolando Mackevičiaus taisyklėmis.

„Pirmiausia reiktų pasirūpinti tinkama apranga – fluorescentinis kostiumas,  lietpaltis arba liemenė tiks puikiai. Niekada nepamirškite geltonų šalmų, žibinto ant galvos ir rankose bei kelių atšvaitų ant rankų ir kojų“,  – patarimus dalino R. Mackevičius.

Organizatorių nuotr./Fotosesijos akimirka
Organizatorių nuotr./Fotosesijos akimirka

Juokas juokais, bet iš tiesų žmogui gyvybę gali išgelbėti ir vienas vienintelis atšvaitas. Kadangi kelkraščiu pėstiesiems reikia eiti priešinga  automobilių eismo judėjimo kryptimi, atšvaitą reikia segėti dešinėje kūno pusėje.

Taip jį pamatys iš priekio atvažiuojančios transporto  priemonės vairuotojas. Taip pat reiktų nepamiršti, jog  atšvaitas turėtų būti segimas šiek tiek aukščiau riešo ir ant dešinės kojos ties blauzda. Šiose vietose esančius atšvaitus, geriausiai atspindi automobilių žibintai. Ne juostiniai, o prisegami arba virvele pririšami atšvaitai gali būti pritvirtinti prie kelnių kišenės, kad švytuotų kelių aukštyje.

Organizatorių nuotr./Fotosesijos akimirka
Organizatorių nuotr./Fotosesijos akimirka

Eismo dalyviai, o ypač pėstieji ir dviratininkai, yra linkę nuvertinti savisaugos svarbą kelyje. Liūdna, bet labai dažnai vairuotojai nepastebėję žmogaus pavėluoja paspausti stabdžių pedalą. Su tokia situacija teko susidurti ir „radistui“ J.Nainiui.

„Važiuojant automobiliu net kelis kartus yra tekę išsigąsti, pamačius kelkraščiu einantį žmogų be atšvaitų, iki jo likus vos porai metrų. Jei žmogus eitų arčiau kelio, sustabdyti ir išvengti avarijos per tokį atstumą tikrai būtų neįmanoma“.

Projektas „Nebūk briedis“ primena, jog Lietuvoje bene kiekvieną dieną įvyksta nelaimių kelyje, kurių dažna priežastis – atsakomybės už save trūkumas. Juk žmogus ne briedis ir gali pats pasirūpinti atšvaitu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius