-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Range Rover Evoque“ turi technologiją, leidžiančią pažvelgti kiaurai variklio skyrių: kam to reikia?

Kai 2008 metais pasirodė „Land Rover LRX“ koncepcinis automobilis, mažai kas tikėjo, kad toks stulbinantis dizainas pasieks gatves. Tačiau gamintojas užsispyrusiai tvirtino, kad pasieks ir bus nedaug pasikeitęs nuo pradinės koncepcijos. Taip 2011 metais nuo konvejerių ėmė riedėti „Range Rover Evoque“, kurie įnešė gyvybės į labai jau nuobodžią krosoverių rinką. Pasirodo ir miestietės mamos gali važinėti stilingai, saugiai, prabangiai ir praktiškai.
„Range Rover Evoque“
„Range Rover Evoque“ / Gamintojo nuotr.

Dabar pasirodė naujasis „Range Rover Evoque“. Apie jo dizainą parašys kiti - užtenka pasakyti, kad pasirinktas evoliucijos kelias ir naujasis visureigis yra toks pat mielas akiai kaip ir senasis. Jei tokia filosofija tinka „Audi“, tai kodėl neturėtų tikti britams? Juk senojo „Range Rover Evoque“ populiarumas nekrito metų metus.

Visgi, kupė bruožų turintis ir iš principo parketinis „Range Rover Evoque“ yra kitoks nei konkurentai. „Range Rover“ didžiuojasi savo istorija ir bekelėje labai pajėgiais automobiliais. Todėl „Range Rover Evoque“, kurio savininkai tikrai negalvoja apie purvinus miško takus, turi labai keistą technologiją - vairuotojas galės pažvelgti kiaurai variklio skyrių. Bet kam? Ir kaip?

Gamintojo nuotr./„Range Rover Evoque“ ekranas
Gamintojo nuotr./„Range Rover Evoque“ ekranas

Na, į pastarąjį klausimą atsakyti yra ne taip jau sunku. Kažkur po bamperiu slepiasi plataus objektyvo kamera. Gamintojas teigia, kad ji yra gerai apsaugota ir vandens tikrai nebijo. Likusį darbą atlieka kompiuteris, kuris gautą vaizdą sumodeliuoja su automobilio ratais ir automobilio dimensijomis. Šis vaizdas rodomas pagrindiniame informacinės sistemos ekrane.

Tačiau kam to gali prireikti? Pavyzdžiui, įsivaizduokite situaciją, kai su savo visureigiu (šiu žo atveju, „Range Rover Evoque“) kopiate į labai stačią įkalnę, už kurios - staigi nuokalnė. Tokiais atvejais matomumas yra itin prastas, o juk ten gali būti akmuo, staigus posūkis ar kokia kita kliūtis. Tuomet automobilio padėtis yra labai svarbi.

Gamintojas teigia, kad ši kamera pravers ir kitose situacijose. Pavyzdžiui, važiuojant per akmenis, bandant apvažiuoti gilias duobes ar net parkuojant automobilį taro linijų. Kita vertus, ši funkcija yra neįprasta - sunku prognozuoti, ar kiti gamintojai bandys pasiūlyti kažką panašaus.

VIDEO: „Range Rover Evoque“ technologija leidžianti pamatyti vaizdą po varikliu

Jei galvojate, kad „ClearSight Ground View“ jums jau yra kažkur matyta, nepagalvokite, kad patiriate Déjà vu. „Land Rover“ ties šia idėja dirba nuo 2014 metų, kuomet pristatė pirmąjį šios technologijos prototipą. Tiesa, tuomet vaizdas atsirasdavo tiesiai priešais vairuotojo akis ant priekinio stiklo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius