Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ratuoto Riterio“ serialo kūrėjai nepagailėjo fantazijos juodam 1982-ųjų „Pontiac Trans Am“

Tikriausiai visi pamenate televizijos serialą „Ratuotas Riteris“ („Knight Rider“). Ir mažai tikėtina, kad pamenate dėl Davido Hasselhoffo – jaunimas šį serialą žiūrėdavo dėl juodo kalbančio automobilio, kuris savo funkcijomis bei triukais stebino ne vieną fantastikos mėgėją.
„Pontiac Trans Am“
„Pontiac Trans Am“ / Wikipedia.org nuotr.

1982-1986 metais filmuotame seriale šis automobilis buvo rodomas, kaip unikalus technikos šedevras. Buvo teigiama, kad KITT pravarde žinomo „Pontiac Trans Am“ kompiuterių reakcijos laikas yra viena nanosekundė, o darbinė atmintis – net 1000 megabitų (arba 125 megabaitai). Šiais laikais tokia informacija, aišku, kelia juoką, tačiau prieš trisdešimt metų tai buvo nesuvokiami skaičiai.

Nors ir galingiausi tokie serijiniai „Pontiac Trans Am“ turėjo 5,7 litro V8 variklius, su vos 210 AG, serialo kūrėjai nusprendė pafantazuoti ir apie dinamines automobilio-herojaus savybes.

Pagal scenarijų „Knight Industries“ reaktyvinis variklis šį automobilį iki 100 km/h galėjo išstumti per 2 sekundes, o ketvirtį mylios KITT‘as įveikdavo per 4,286 sekundės – ne ką lėčiau už „Top Fuel“ bolidus, kurie su automobiliais turi mažai ką bendro. Tuo tarpu elektromagnetiniai hiper-vakuuminiai stabdžiai nuo 112 km/h iki visiško sustojimo automobilį sustabdydavo vos 4,25 metro distancijoje. Realybėje po tokio sustojimo vairuotojo akys tikriausiai išlįstų iš orbitų.

Wikipedia.org nuotr./„Pontiac Trans Am“
Wikipedia.org nuotr./„Pontiac Trans Am“

Juodas „Trans Am“ su raudonomis variklio gaubte sumontuotomis lemputėmis galėjo atlikti ir įvairiausių triukų: nuo šuolių iki alyvos ar dūmų užsklandų, kurie visiems „blogiukams“ sumaišydavo kortas.

Tarp kitų įtaisų, kuriems aprašyti veikiausiai nepakaktų A4 formato popieriaus lapo, naudojant net ir mažo dydžio raides, yra ir gausybė kitų privalumų:

  • Vulkaniniais akmenimis dengtas kėbulas
  • „Turbo Boost“ sistema, leidžianti įsibėgėti iki 322 km/h
  • Kalbėjimo funkcija
  • Uoslės funkcija
  • Tempimo „gervė“ su kabliu
  • Ugniasvaidis
  • Ašarinių dujų paleidėjas
  • Infraraudonųjų spindulių kamera
  • Bombų aptikimo sistema
  • Katapultavimosi įrengimas

„Ratuoto Riterio“ seriale matytas automobilis tapo ikona – ne vienas „Pontiac Trans Am“ savininkas savo mašiną yra pavertęs analogiškai atrodančiu „dubleriu“. Ir nereikia pykti ant visos fantazijos – 1982-1986 metais šis filmas buvo tikrai įdomus ir prie televizijos ekranų susitraukė šimtus tūkstančių žiūrovų.

VIDEO: „Pontiac Trans Am“ seriale „Ratuotas Riteris“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius