-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Regitra“ apsunkino egzaminų eilės perpardavinėtojų gyvenimą

Balandį startavo nauja „Regitros“ registravimosi į vairavimo egzaminus sistema. Nuo 2004 m. veikusi elektroninė registracija yra populiariausia „Regitros“ teikiama paslauga, tačiau šiemet buvo atnaujinta. Nuo šiol ji bus pritaikyta tiek kompiuterio, tiek mobiliojo telefono ekranui, o pačios registracijos būdų padaugėjo.
www.regitra.lt
www.regitra.lt

Prisijungti prie sistemos galima dviem būdais: per elektroninius valdžios vartus (pavyzdžiui, naudojantis el. parašu) arba suvedant savo asmens duomenis. Skirtumų tarp skirtingų registracijos būdų yra daug: projekto vadovė Vera Makušenko pabrėžė, kad prisijungus per elektroninius valdžios vartus bus galima ne tik registruotis, bet ir keisti egzaminų laiką, peržiūrėti ankstesnių egzaminų duomenis.

Jaunimui, neturinčiam tokios galimybės, palikta galimybė registruotis suvedant tik vardą, pavardę ir asmens kodą. Tačiau užsiregistravus tokiu būdu, bus negalima keisti egzamino laiko.

Šiuo metu jau veikia naujoji sistemos versija, tačiau tik bandomuoju režimu – ieškoma klaidų. Tačiau jau kitą savaitę sistema turėtų veikti jau normaliu režimu.

Ankstesnė „Regitros“ registravimosi į vairavimo egzaminus sistema buvo ne kartą kritikuota dėl didelių eilių ir žmonių sukčiavimo pardavinėjant vietas jose.

„Eilė yra problema ar ne? Ji bus visada. Netgi teisės aktais nustatyta, kad septynias dienas negalima laikyti egzamino po vieno neišlaikymo. Manome, kad taisyklės turėtų būti sąžiningesnės visiems ir ypač tiems „verslams“, kurie uždirba pinigus pardavinėdami vietas eilėje. Mano manymu, jeigu tai darantys žmonės moka mokesčius, čia nieko blogo. Tokie „verslai“ yra ne tik Lietuvoje“, – naują registravimosi į egzaminus sistemą pristatė „Regitros“ direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas.

Naujoji sistema tokio tipo piktnaudžiavimo nepanaikins, tačiau jį gerokai apsunkins – keisti sau priskirto egzamino datą bus galima tik prisijungus per elektroninius valdžios vartus. O tai reiškia, kad egzaminui užsiregistruoti anksčiau norintys žmonės turi vietų perpardavinėtojams pateikti ne tik savo vardą, pavardę ir asmens kodą, bet ir prisijungimo prie banko ar dirbti su jais išvien naudojantis elektroniniu parašu.

„Regitros“ duomenimis, per pirmą 2017 metų ketvirtį fiksuota 132 tūkst. registracijų į egzaminus internetu, o 38 tūkst. – kitais būdais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius