-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Regitra“ primena apie svarbų terminą automobilių savininkams

Valstybės įmonė „Regitra“ primena, kad šių metų gegužės 12 d. sukanka itin svarbus terminas transporto priemonių, kurios buvo išregistruotos arba kurių leidimas dalyvauti viešajame eisme buvo sustabdytas dėl neįvykdytų Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo (toliau – įstatymas) prievolių iki 2014 m. lapkričio 14 d., valdytojams (savininkams).
Atvirų durų diena „Regitroje“
Atvirų durų diena „Regitroje“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 „Regitra“

Šių transporto priemonių registracija ar leidimas dalyvauti viešajame eisme išimties tvarka bus atkuriami nemokamai automatiniu būdu (nereikės kreiptis į VĮ „Regitra“), jei iki šių metų gegužės 12 d. (imtinai) bus įvykdytos įstatymo nustatytos prievolės, t. y. galios privalomoji techninė apžiūra ir transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomasis draudimas.

Šios palankesnės grąžinimo į viešąjį eismą sąlygos nustatytos Vidaus reikalų ministro 2014 m. gruodžio 8 d. įsakymu Nr.1V-839 „Dėl Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro 2001 m. gegužės 25 d. įsakymo Nr. 260 „Dėl motorinių transporto priemonių ir jų priekabų registravimo taisyklių patvirtinimo“ pakeitimo“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Atvirų durų diena „Regitroje“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Atvirų durų diena „Regitroje“

Automatiniu būdu registracija bus atkuriama tuo atveju, jei nepasikeitęs transporto priemonės valdytojas ar kiti jos duomenys. Jei transporto priemonę jau įsigijo kitas asmuo ar pasikeitė ir daugiau registracijos duomenų, tuomet dėl registracijos atkūrimo reikės kreiptis į VĮ „Regitra“, pristatyti transporto priemonę ir ją įregistruoti teisės aktuose nustatyta tvarka.

Numatomą transporto priemonės išregistravimo datą galima pasitikrinti svetainėje regitra.lt („Paieška transporto priemonių registre”) arba paskambinus bendruoju informacijos telefonu 8 700 55151. Paskambinus būtina nurodyti transporto priemonės registracijos ir registracijos liudijimo numerius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius