Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 06 /10:42

„Regitros“ vadovas papasakojo apie darbą padaliniuose bei kaip vyks registracija į egzaminus

Nuo pirmadienio, balandžio 6 d., „Regitra“ atveria 32 padalinių duris visoje šalyje – atnaujintos transporto priemonių registracijos paslaugos padaliniuose. Tiesa, juose apsilankyti galės ne visi, o užsiregistruoti reikės iš anksto.
Atvirų durų diena „Regitroje“
„Regitra“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vyriausybės surengtoje konferencijoje VĮ „Regitra“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas teigė, kad karantino pradžia pažėrė daugiau staigmenų nei buvo tikėtasi ir nesumažino žmonių mobilumo poreikių. Pastebėjus poreikį, buvo atnaujintas ir darbas įmonės padaliniuose.

„Buvo ieškoma sprendimų, kaip paslaugas galima skaitmenizuoti ir kaip jas be kontakto teikti plačiam klientų ratui. Pavyzdžiui, vairuotojų egzaminavimo paslaugos nėra teikiamos, nes jose yra labai daug kontakto. O tais atvejais, kai žmonės negali pasinaudoti skaitmeniniais kanalais, ieškojome, ką pakeisti, kad žmonės galėtų ir toliau išlikti mobilūs.

Klientų aptarnavimo skaičius priklausys nuo poreikio. Manėme, kad karantinas reiškia mobilumo ribojimą, o mes juk teikiame mobilumo paslaugas, tačiau laikas parodė, kad poreikis yra didelis. Praktiškai esame atidarę visus įmanomus kanalus“, – sakė S.Šuminas.

Primename, kad „Regitra“ teikia šias paslaugas:

  • transporto priemonių registravimas;
  • vairuotojų egzaminavimas;
  • vairuotojo pažymėjimų išdavimas ir keitimas.
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Regitros“ direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Regitros“ direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas

Pasak S.Šumino, padaliniuose dirbantys darbuotojai bus aprūpinami pirštinėmis, dezinfekciniu skysčių bei kaukėmis.

Nors dabar jau rezervuotos visos galimos vietos vizitams padaliniuose, S.Šuminas teigia, kad jų atsiras daugiau.

„Atidarėme tik vienos savaitės grafiką, jis užsipildė, netrukus atidarysime ir kitos savaitės. Norime išsiaiškinti, kokie bus srautai. Lanksčiai reaguojame į situaciją, tad tikrai atsiras vietų bei darbuotojų“, – sakė S.Šuminas.

Kaip buvo pranešta anksčiau, tie klientai, kuriems vizito laikas užregistruoti iš užsienio įvežtą transporto priemonę jau yra paskirtas pagal senąją tvarką, niekas nesikeičia. Nesikeičia tvarka ir tiems, kurie jau yra gavę laišką dėl paslaugų apmokėjimo – juos vizitui užregistruos darbuotojai.

Pabrėžtina, kad karantino metu vairuotojai gali važinėti be galiojančio vairuotojo pažymėjimo, jei šio galiojimas baigėsi karantino metu. Naujam pažymėjimui gauti bus skirtos 30 dienų po karantino pabaigos.

Į egzaminus registruosis kaip įprasta

O būsimieji vairuotojai, kurie buvo užsiregistravę į praktikos ar teorijos egzaminus, pasibaigus karantinui, pirmenybės registruojantis neturės.

„Karantino laikotarpiu papildoma paklausa niekaip neatsiras, nes mokymas vairuoti taip pat sustabdytas. Taigi turėsime tuos pačius klientus, kuriuos turėjome prieš karantiną. Manome, kad didesnės problemos užsiregistruoti nebus. Jei bandytume su kiekvienu tartis ir parinkti patogią datą, susidurtume su dar didesne problema. Manoma, kad, ko gero, nebus jokios pirmenybės“, – sakė S.Šuminas.

Taip pat buvo pratęstas ir teigiamų teorijos egzaminų galiojimo laikotarpis. Jis pratęstas 6 mėnesiams tiems, kurių egzamino rezultatas baigia galioti per karantiną arba tris mėnesius po jo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius