Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rekonstrukcija baigta tik liepą, o sostinės Vilniaus gatvės grindinys jau trupa

Vilniaus gatvės remontas sostinėje buvo tapęs anekdotu – darbai užsitęsė, niekaip nesulaukta jų pabaigos, o ir darbų kokybė daugelio netenkino. Praėjus vos 5 mėnesiams šios gatvės trinkelės irgi labiau primena seną grindinį nei ką tik keistą. Tačiau Vilniaus savivaldybė defektų ieškos tik pavasarį.
Vilniaus gatvė
Vilniaus gatvė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Einant atnaujinta Vilniaus gatvės atkarpa nesunku pamiršti, kad čia visiškai neseniai vyko remontas. Vos nuleidi akis ir žvilgsnis užkliūva už nuskilusios ar išsiklaipiusios trinkelės. Ar taip turi atrodyti viena iš pagrindinių Vilniaus gatvių? Užsitęsusį remontą, kai mėnesių mėnesius čia teko braidžioti per purvynus, puikiai atsimenantys vilniečiai įsitikinę, kad ne.

Tikrins pavasarį

Tačiau Vilniaus savivaldybė tvirtina, kad defektų ieškos tik pavasarį. Nes dabar orai neleidžia. Ką jie turi omeny, sunku suprasti, kadangi snigo šį šaltąjį sezoną vos kartą ar du. Tad Vilniaus gatvė nėra nei užsnigta, nei kitaip paslėpta nuo tikrintojų akies.

„Vos tik leidus orams Miesto ūkio ir transporto departamento specialistai apžiūrės Vilniaus gatvės grindinį ir užfiksuos po žiemos atsiradusius defektus. Vilniaus gatvėje atliktiems darbams yra taikomas 5 metų garantinis terminas. Gatvės rekonstrukciją atlikusiai bendrovei „Hidrostatyba“ nedelsiant bus pateikti defektiniai aktai su trūkumais, kuriuos bendrovė privalės pašalinti iki numatyto termino savo lėšomis“, – 15min pakomentavo šio Vilniaus savivaldybės departamento direktoriaus pavaduotojas Arūnas Visockas.

Jis taip pat priminė, kad vasarą baigta remontuoti viena svarbiausių miesto gatvių – Vilniaus gatvė, kuri buvo padovanota pėstiesiems ir draugiška dviratininkams. „Vilniaus gatvėje buvo pakloti nauji, kur kas platesni pilko granito plytelių šaligatviai, atnaujinta susidėvėjusi gatvės danga, įrengti du pakeliami užtvarai, atnaujintas apšvietimas, sutvarkytos požeminės komunikacijos“, – teigė A.Visockas.

Priekaištų negailėta

Darbus šioje gatvėje vykdžiusi „Hidrostatyba“ sulaukė daug priekaištų tiek iš eilinių vilniečių, tiek iš miesto valdžios. Vilniaus meras Remigijus Šimašius net yra užsiminęs, kad norėtų šią bendrovę įtraukti į juoduosius sąrašus ir daugiau neleisti jiems laimėti didelės apimties konkursų sostinėje, nes jie esą tam nėra pasiruošę.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus gatvė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus gatvė

Tačiau tiek valdininkai, tiek specialistai pripažino: būta ir objektyvių priežasčių, kodėl darbai taip užsitęsė. Visų pirma – netinkami projektai, kuriuos teko taisyti, tikslinti, atsižvelgus į naujai paaiškėjusius dalykus apie požemines komunikacijas šioje gatvėje.

1,15 mln. eurų rekonstrukcijos sutartis su bendrove „Hidrostatyba“ buvo pasirašyta pernai liepą. Darbai turėjo būti baigti per devynis mėnesius, tačiau dėl papildomų darbų sutartis buvo pratęsta iki liepos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius