-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Remdamasis fizikos dėsniais mokslininkas teisme įrodė nepažeidęs kelių eismo taisyklių

Kalifornijos universiteto (JAV) fizikas Dmitrijus Kriukovas sugebėjo išvengti baudos už kelių eismo taisyklių pažeidimą, įrodęs savo nekaltumą keturių puslapių moksline ataskaita apie įvykį kelyje.
Dmitrijaus Kriukovo pateiktas paaiškinimas teismui
Dmitrijaus Kriukovo pateiktas paaiškinimas teismui / 15min.lt

Kaip praneša „International Busines Times“, mokslininkas buvo iškviestas į teismą už tai, kad vairuodamas automobilį nesustojo prie ženklo „Stop“.

Teismui pateiktame dokumente fizikas grafikais ir schemomis paaiškino skirtumus tarp tiesinio ir kampinio judėjimo greičių. D.Kriukovas taip pat paaiškino, kad likus kelioms akimirkoms iki tariamo jo pažeidimo, kitoje eismo juostoje atsirado dar vienas automobilis, sutrukdęs policijos pareigūnui tinkamai įvertinti fiziko veiksmus prie automobilio vairo.

Pasak mokslininko, teoriškai jis galėjęs sustabdyti automobilį prie „Stop“ linijos, o kol policininko dėmesys nukrypo į kitą automobilį, vėl pradėti važiuoti.

Teisėjas nusprendė, kad D.Kriukovo paaiškinimų visiškai pakanka, kad jam būtų panaikinti visi kaltinimai pažeidus taisykles. Jeigu D.Kriukovo kaltė teisme būtų buvusi patvirtinta, mokslininkui būtų tekę sumokėti 400 dolerių baudą.

Pasibaigus teismo procesui D.Kriukovas savo ataskaitą, kuri padėjo jam išvengti baudos, paviešino internete ir pasiūlė visiems norintiems joje rasti klaidą. Ataskaitą perskaityti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius