Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ribojimai dėl įvažiavimo į Panevėžį: rajono gyventojams – nepatogumai, kaimų parduotuvėlės – klesti

Nors jau pasitikome 2021 metus, kartu su jais atkeliavo ir užsitęsęs karantinas. Tam, kad viruso plitimas būtų kaip įmanoma labiau suvaldytas, įvažiavimuose į miestus toliau patruliuos policijos ekipažai. Praėjus šventėms, po truputį grįžtame į įprastą karantininį rėžimą. Tačiau kai kurie ribojimai ir toliau nesikeis iki sausio 31 dienos. Vienas jų – draudimas įvažiuoti į miestą be pateisinamos priežasties.
Kontrolės postas Pasvalyje
Kontrolės postas Pasvalyje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Bus baudžiama

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyriausiasis specialistas Tadas Martinaitis papasakojo, kas keičiasi postuose prie įvažiavimo į miestą.

„Dabartinis įvažiavimų į miestą kontroliavimas nuo šventinio laikotarpio skiriasi tuo, kad per šventes buvo skelbiama kur ir kada stovės postai, tačiau buvo suprasta, kad žmonės nėra dar sąmoningi ir bando visaip išvengti patikrinimų, todėl nebebus skelbiama, kada ir kur stovės ekipažai. Dabar pareigūnai į pažeidėjus žiūrės griežčiau, ne taip kaip per šventinį laikotarpį, kai tiesiog pasiūlydavo apsisukti ir važiuoti atgal. Dabar – bus baudžiama“, – aiškino T.Martinaitis.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyriausiasis specialistas T.Martinaitis papasakojo, kas keičiasi postuose prie įvažiavimo į miestą.

Dažniausias pasiteisinimas – noras apsipirkti

Vieninteliai leidžiami pasiteisinimai, norint įvažiuoti į miestą – darbas, laidotuvės ir sveikatos priežastys. Tačiau visais atvejais reikia turėti įrodymą.

„Dauguma rajono gyventojų nori įvažiuoti į miestą apsipirkti, nors puikiai suprantama, kad apsipirkti galima ir internetu. Taip pat ir į senesnių giminaičių namus galima užsakyti, kad atvežtų maistą, paliktų prie durų. Būtinus produktus tikrai galima įsigyti vietinėje kaimo parduotuvėlėje. Jei reikia vaistinės ar receptinių vaistų, užtenka parodyti receptą ir į miestą tikrai įleisime“, – pasakojo pareigūnas.

Bandantiems įvažiuoti į miestą pro vietas, kuriose nėra ekipažo, laukia dar didesni nemalonumai.

Bandantiems prasprukti – dideli nemalonumai

Policijos specialisto teigimu, bandantiems įvažiuoti į miestą pro vietas, kuriose nėra ekipažo, laukia dar didesni nemalonumai.

„Ten, kur nestovi policijos ekipažas prie įvažiavimo į miestą, yra pastatyti ženklai „Įvažiuoti draudžiama“. Tad jei pravažiuojate, jūs iškart užsitraukiate atsakomybę už kelio ženklo pažeidimą. Taip pat bus trikojai, todėl, jei pažeisite greitį ir dar jūsų registracija – ne šioje savivaldybėje, sulauksite klausimo, ką čia veikėte. Jei neturėsite pateisinamos priežasties, jūsų lauks du protokolai“, – atskleidė T.Martinaitis.

Pasak jo, pareigūnai turi teisę sustabdyti automobilį mieste ir paprašyti registracijos dokumentų, pasiteirauti, kokiu tikslu važinėja mieste. „Labai apeliuojame į žmonių sąmoningumą. Saugokime savo artimuosius ir save“, – prašė T.Martinaitis.

Ramygalos kultūros centro vadovė L.Kubiliūnienė atviravo, kad jų mieste yra ir parduotuvių, ir vaistinių, todėl tai sunkumų nesudaro.
Važiuoti – nejauku

Ramygalos kultūros centro vadovė Loreta Kubiliūnienė atviravo, kad jų mieste yra ir parduotuvių, ir vaistinių, todėl tai sunkumų nesudaro.

„Jei reikia rimtesnio apsipirkimo yra „Norfa“ Molainiuose, bet, pavyzdžiui, važiuoti į miestą, kai nėra posto, bet yra draudžiamasis ženklas, tikrai nejauku. Reikia kartais į Savivaldybę ar į migraciją… Taip pat bėda būtų naktį ar savaitgalį prireikus vaistų. Nenorėčiau atsidurti tokioje situacijoje“, – atviravo ji. Moteris juokavo, kad dabar miestiečiams labiau reikia į mišką nei kaimo gyventojams į miestą.

„Dar manau, kad mažos ūkinių prekių parduotuvės kaime – būtinos, nes prie ūkio prisireikia visokių dalykų. Girdėjau, kažkam nutrūko grandinė, o pirkti nėra kur. Elektronine parduotuve tikrai ne visi moka ar gali pirkti. O šiose parduotuvėse niekada nebuvo srautų“, – pasakojo L.Kubiliūnienė.

Panevėžio rajonų parduotuvių darbuotojos atviravo, kad dar karantino pradžioje vykdė didesnius užsakymus, kad parduotuvės būtų pakankamai apsirūpinusios būtiniausiais reikmenimis.
Kaimo parduotuvės apsirūpino iš anksto

Kelios kalbintos rajonų parduotuvių darbuotojos atviravo, kad dar karantino pradžioje vykdė didesnius užsakymus, kad parduotuvės būtų pakankamai apsirūpinusios būtiniausiais reikmenimis.

„Dar prieš šventes apsirūpinome didesniais maisto, saldumynų kiekiais. Taip pat ir alkoholinių gėrimų. Na, o po švenčių taip pat stengiamės nuolatos turėti daug mėsos, daržovių, vaisių“, – sakė viena pardavėja.

„Be maisto, esame apsirūpinę ir higienos priemonėmis bei keletu būtiniausių vaistų, pavyzdžiui, paracetamoliu ar ibumetinu“, – pridūrė kolegė.

Paklaustos, kokios yra perkamiausios prekės, pardavėjos atviravo, kad sąrašas pernelyg nepasikeitė. „Ir toliau gyventojai perka mėsos produktus, tiek žalius, tiek rūkytus, sausainius, šokoladus, įvairius gėrimus, pieno produktus. Na, o iš higienos prekių, tai perkamiausias – tualetinis popierius“, – sakė jos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius