Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ruošiamasi remontuoti svarbų kelią į Tauragę

Susisiekimo infrastruktūra Vakarų Lietuvoje sparčiai modernizuojama ir vis daugiau žvyro dangos keičiama kokybiškais, asfaltuotais keliais. Tuo jau netrukus džiaugsis vairuotojai, judantys atkarpa tarp Baltrušaičių ir Drūtaviškių: vienu pagrindinių kelių, aplinkinių vietovių gyventojus vedančių į rajono centrą – Tauragę, rašoma pranešime.
Kelio remontas
Kelio remontas / „YIT Lietuva“ nuotr.

Šio kelio remontas patikėtas tvarių miestų plėtros ir statybų bendrovei „YIT Lietuva“. Darbus, kurių vertė – virš 1,03 mln. eurų, įmonė jau pradėjo ir baigti planuoja iki kitų metų vidurio.

Valstybinės reikšmės rajoninis kelias, jungiantis Tauragės rajono gyvenvietes Baltrušaičius ir Drūtaviškius, yra itin svarbi susisiekimo atkarpa. Ji – vienas pagrindinių kelių, vedančių į Tauragę, kuriuo per parą pravažiuoja iki 100 lengvųjų ir trečdalis tiek sunkiasvorių automobilių.

Atlikus kapitalinį remontą, visas šis kelias bus išasfaltuotas. Darbai numatyti nuo ruožo 0,7 iki 2,6 km. Dabar šį kelią dengianti žvyro danga bus pakeista asfaltu, o kadangi atkarpa šiuo metu yra pakankamai plati, po remonto jos plotis nesikeis. Tačiau suplanuota įrengti kelkraščius, suformuoti pakelės griovius, pakeisti esamas pralaidas, rekonstruoti melioracijos tinklus.

Birželio pabaigoje pradėtą kelio remontą numatyta baigti trumpiau nei per metus – 2023-ųjų balandį. Išasfaltavus tvarkomą atkarpą, stipriai pagerės eismo kokybė, saugumas, o leistinas judėjimo keliu greitis padidės nuo 70 km/val. iki 90 km/val.

„Kokybiška, sparti bei saugi šalies kelių infrastruktūra yra ir gyventojų, ir verslo prioritetas. Nuolat gerinamas susisiekimas prisideda ir prie aukštesnių transporto tvarumo standartų siekimo. Todėl užtikrinti visos šalies – ne tik pagrindinių, bet ir mažesnių, rajoninių kelių – kokybę šiandien būtina. Privalome rūpintis jų asfaltavimu, tinkama priežiūra, modernizavimu. Toks yra ir kelio Baltrušaičiai-Drūtaviškiai rekonstrukcijos tikslas. Atlikus remontą, vairuotojai šia atkarpa galės judėti greičiau, saugiau, patogiau“, – pažymi bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Remontuojamame kelio ruože bus įrengta 6 metrų pločio dviejų eismo juostų asfalto danga su vieno metro pločio kelkraščiais iš abiejų pusių. Šioje atkarpoje numatyta pakloti 11500 kv. m. asfalto dangos. Kelio remonto darbus užsakė „Lietuvos automobilių kelių direkcija“ (LAKD), projektą parengė bendrovė „Sweco Lietuva“.

LAKD duomenimis, Lietuvoje šiandien beveik pusė valstybinės reikšmės rajoninių kelių vis dar yra su žvyro danga. Tačiau jie – sparčiai asfaltuojami.

Šiuo metu „YIT Lietuva“ taip pat rekonstruoja rajoninį kelią Kretingalė-Plikiai-Smilgynai. Vykdo ir tilto per Eketės upę Klaipėdos rajone projektą, atlieka kelio Verdainė-Pašyšiai 3 km ruožo, rajoninio kelio Šilutė-Ramučiai-Gardamas daugiau nei 5 km ruožo kapitalinio remonto darbus Šilutės rajone. Taipogi rekonstruoja kelią Mažeikiai-Plungė-Tauragė, remontuoja 8 km kelio ruožą Griežpelkiai I–Vilkyškiai, Tauralaukio bei Klemiškės gatves Klaipėdoje, įrenginėja skirtingų lygių geležinkelio ir automobilių sankirtą Lentvario-Vievio pervažoje, vykdo šiaurinių ir pietinių Vilniaus miesto gatvių priežiūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius