-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų kantrybė senka: už važiavimą šviečiant geltonam šviesoforo signalui siūloma atimti vairuotojo pažymėjimą

Po truputį senka Rusijos valdžios atstovų kantrybė ir jie nusiteikę padaryti galą betvarkei keliuose. Parlamentaras Vitalijus Milonovas užregistravo kelių eismo taisyklių pataisas, pagal kurias vairuotojams įvažiavusiems į pilną TP sankryžą ar degant geltonam šviesoforo signalui, būtų atimamos teisės.
Geltonas šviesoforo signalas
Geltonas šviesoforo signalas / Sxc.hu nuotr.

Vairuotojai netektų teisės vairuoti TP nuo 3 iki 5 mėnesių. V. Milonovas taip pat siūlo už šį nusižengimą skirti ne 1 tūkst. rublių baudą, kaip numatyta dabar, o 5 tūkst. (466 Lt).

Parlamentaro teigimu, šis nusižengimas yra vienas iš tų, kuris ir suformuoja didžiules spūstis Rusijos miestuose. Būna situacijų, kai dėl sankryžoje užstrigusių automobilių negali judėti kitos TP, kurios galėtų atlaisvinti miesto centrą, tačiau būna priverstos stovėti. Dauguma miestų sankryžų dėl to tenka reguliuoti policijos pareigūnams.

Ir nors Rusijos kelių eismo taisyklėse yra numatytas draudimas įvažiuoti į sankryžą degant geltonam šviesoforo signalui, tačiau patys policijos pareigūnai teigia, kad praktikoje nubausti už tai yra gerokai sunkiau.

Viskas turėtų gerokai pasikeisti kuomet šiuos pažeidimus automatiškai pradės fiksuoti speciali įranga: kameros ir naujos kartos šviesoforai. Planuojama, kad tai nutiks artimiausioje ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius