Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šančių gyventojai apie duobes gatvėse vienas kitą perspėja... padangomis!

Važiuodamas Kauno Švenčionių gatve turi būti atsargus, nes tavęs laukia išbandymų ruožas: nepradurk padangos kirsdamas geležinkelio bėgius, nesulaužyk mašinos gilioje, vandenyje pasislėpusioje duobėje, neatsitrenk į tas duobes vidury kelio žyminčias padangas. Remontui uždarius hidroelektrinės tiltą, Žemųjų Šančių gatvių būklė dėl išaugusio eismo jomis tik pablogėjo.
Duobės Švenčionių gatvėje
Duobės Švenčionių gatvėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak į 15min redakciją besikreipusio Šančių gyventojo Arūno M., dėl remontuojamo HE'so tilto didelis transporto priemonių srautas, norėdamas patekti į Aukštųjų Šančių Prancūzų gatvę, važiuoja Žemųjų Šančių Slavų, Pupų, Virvių ir Švenčionių gatvėmis. Tačiau pravažiuoti šį ruožą ne taip jau ir paprasta.

Šiais metais Žemųjų Šančių gatvių remontui numatyta skirti apie 1 mln. eurų.

„Švenčionių ir Pupų gatvėmis pravažiuoti labai pavojinga dėl gilių ir didelių kelio duobių. Pupų gatvėje apvažiuojant duobes netgi buvo išlaužytos gyventojų namų tvoros, o Švenčionių gatvėje prie anglių iškrovimo rampos perspėdami vienas kitą vairuotojai į duobes pridėjo padangų. Jau keletą mėnesių vandentiekio tarnybos nesutvarko toje vietoje vandentiekio – vanduo užlieja duobes ir nieko nematyti. Žiemą užsidėdavo ledo sluoksnis, o virš jo teka vanduo.

Kyla didžiulė avarijų ar mašinų apgadinimų tikimybė. Ypač tamsiu paros metu ir lyjant. Kelio tarnybų darbo principus taip pat sunku suprasti: kodėl jie Slavų, Ukrainiečių gatvėse po remonto paliko duobes. Taip pat ir Virvių gatvę remontuodami paliko prie geležinkelio pervažos didžiulę duobę“, – piktinosi kaunietis, kuriam šiomis gatvėmis į darbą tenka važiuoti kasdien.

Kiek gi dėmesio skiriama ne centrinėms Kauno miesto gatvėmis? Kiek pinigų šiemet bus skirta būtent Žemųjų Šančių keliams tvarkyti?, – tokius klausimus 15min uždavė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjui Aloyzui Pakalniškiui.

Šis patikino, jog šiais metais Žemųjų Šančių gatvių remontui numatyta skirti apie 1 mln. eurų. Tuo tarpu Aukštuosiuose Šančiuose vien Verkių ir Prancūzų gatvių rekonstrukcija atsieis apie 3,6 mln. eurų. Šiomis dienomis Šančiuose kelininkai pluša visu pajėgumu: išasfaltuota Vyšniavos gatvė, ruošiamasi Akmenės, Pabiržės, Žarėnų gatvių asfaltavimui.

„Praėjusiais metais Šančiuose kelininkai išasfaltavo Sodų, Kaišiadorių, Ringuvos, Siūlų, A.Šociko, Motorų ir Plieno gatves bei įvažiavimus į Kauno suaugusiųjų mokymo centrą, Šančių pagrindinę mokyklą ir Šančių lopšelį-darželį. Šįmet ketinama asfaltuoti visas Žemuosiuose Šančiuose esančias Kranto gatves, taip pat Švenčionių gatvę. Likusias gatves, kuriose po žiemos atsivėrė duobės ar išdaužos, sutvarkysime kaip įmanoma greičiau“, – pažadėjo A.Pakalniškis.

Jo teigimu, Švenčionių gatvėje nuo kalno nuolat bėga gruntiniai vandenys. Ši problema žinoma ir kartojasi kasmet, todėl imtis ją spręsti žadama iš esmės.

„Vasarą remontuojant Švenčionių gatvę bus sutvarkyta ir ši problema – įrengsime lietaus nuvedimo sistemas. Pupų, Slavų ir kitose gatvėse duobės ir išdaužos bus taip pat sutvarkytos. Visuomet atsižvelgiame į kauniečių pastabas ir kaip įmanoma operatyviai sutvarkome avarines duobes. Asfaltavimo sezonas tik prasidėjo, tad po žiemos atsiradusius miesto skaudulius ėmėme tvarkyti kaip įmanoma anksčiau – praėjusią savaitę, kuomet pradėjo dirbti asfaltbetonį gaminančios gamyklos“, – patikino A.Pakalniškis.

Remontuojant Švenčionių gatvę numatyta sutvarkyti ir šaligatvius, kurie šiuo metu yra virtę išmaurotais duobių apvažiavimo keliais.

A.Pakalniškis dėkoja kauniečiams, kurie pamatę avarines duobes, įgriuvas, atvirus šulinius nedelsiant informuoja miesto avarinės tarnybos dispečerinę nemokamu telefonu 8 800 00111. Paskambinę gyventojai gali pranešti apie avarines ar žmogui pavojų keliančias situacijas mieste. Visi skambučiai registruojami ir nukreipiami atsakingoms tarnyboms.

Dispečerinė dirba ištisą parą, 7 dienas per savaitę. El. paštas: miesto.dispecerine@svara.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius