-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saugaus eismo dieną Panevėžyje – šonu slystantys automobiliai

Balandžio 6-ąją dieną Lietuvoje minima Saugaus eismo diena. Būtent šia proga ketvirtadienį Panevėžio darbo rinkos mokymo centre surengta konferencija apie saugų eismą, o galiausiai renginį vainikavo ir praktinės užduotys ant slidžios dangos.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Į renginį susirinko gausus būrys panevėžiečių, kuriems policijos pareigūnė Danguolė Urbonienė priminė Kelių eismo taisykles bei papasakojo apie naują Administracinių nusižengimų kodeksą.

Taip pat buvo apžvelgta ir kol kas ne itin džiuginanti avaringumo situacija Panevėžyje, pagrindinės eismo įvykių priežastys.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Konferencijoje dalyvavę Panevėžio regiono kelių įmonės atstovai pristatė nuveiktus ir planuojamus darbus didinant eismo saugumą ir gerinant infrastruktūrą Panevėžio apskrityje.

Renginyje taip pat dalyvavo ir oficialaus „Toyota“ automobilių atstovo – įmonės „Auresa“ serviso vadovas Nerijus Adomavičius. Jis papasakojo apie naujuose automobiliuose diegiamas saugumo sistemas ir pristatė, kaip jos veikia.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Vytautas Šakėnas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Vytautas Šakėnas

Kiek vėliau žodis suteiktas ir Panevėžio darbo rinkos mokymo centro atstovams.

Į konferenciją susirinkę dalyviai išgirdo apie profesinės kvalifikacijos kursus, bei saugaus vairavimo mokymosi svarbą.

Panevėžiečiai noriai įsitraukė į diskusiją su įstaigos vairuotojų praktinio mokymo skyriaus vadovu Vytautu Šakėnu apie tai, ką daryti kritinėse situacijose – kada stabdyti, kaip manevruoti.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Galiausiai renginys iš klasės persikėlė į praktinio mokymo aikštelę. Čia dalyviai savo arba renginio partnerio UAB „Auresa“ „Toyota“ automobiliais galėjo išbandyti slidžią dangą.

Išjungęs sistemas trasoje iškart apsisukau.

Tai leido vairuotojams ne tik suprasti, kokį vaidmenį vaidina padangų būklė, bet ir pajusti, kokią įtaką slydimui ir automobilio kontrolei daro vos keliais kilometrais per valandą pasikeitęs greitis.

„Iš pradžių važiavau su įjungtomis stabilumo sistemomis. Slidžią dangą pravažiuoti neapsisukus, suvaldžiau mašiną. Išjungęs sistemas trasoje iškart apsisukau. Jaučiasi, kad sistemos dirba savo darbą. Aišku, tai labiau aktualu žiemą, kai slidu. Aišku, vairuoti protingai reikia ir pačiam. Negalima visko palikti tik elektronikai“, – sakė savo „Toyota“ visureigiu į renginį atvykęs panevėžietis.

Visi renginio dalyviai buvo apdovanoti VĮ „Panevėžio regiono keliai“ prizais, kuriuos parūpino Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius