„Saulučių“ paišytoją su BMW policija žada bausti už pavojingą ir chuliganišką vairavimą

Elektrėnų pareigūnai nutarė išauklėti už mėgėjišką, aplinkiniams pavojingą slalomą ne kartą baustą kelių erelį.
Greituminio slalomo „Gazas.lt taurė“ finalas
Asociatyvinė iliustracija: greituminio slalomo „Gazas.lt taurė“ finalo akimirka. / Vito Navicko nuotr.

Vilniaus apskrities VPK Elektrėnų policijos komisariatas pirmadienį paviešino informaciją apie praėjusio savaitgalio įvykius Elektrėnuose.

Lapkričio 11 d. apie 15.40 val., gavus pranešimą dėl pavojingo vairavimo, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Elektrėnų policijos komisariato (toliau – Elektrėnų PK) pareigūnai Elektrėnuose sulaikė Kietaviškių seniūnijos gyventoją F.Sh. (gim. 1976 m.), kuris automobilių stovėjimo aikštelėje, vairuodamas automobilį BMW, iš chuliganiškų paskatų pavojingai manevravo, t.y. sukdamasis ratu sukėlė grėsmę kitų asmenų saugumui, ir, nerodydamas įspėjamojo posūkio signalo, pasukęs į kairę nuvažiavo.

Dėl šio fakto Elektrėnų PK pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso (toliau – ATPK) 124 2 str. 2 d. (Pavojingas ir chuliganiškas vairavimas).

Aiškinantis aplinkybes buvo nustatyta, kad F.Sh. turi galiojančią administracinę nuobaudą, paskirtą už analogišką administracinį pažeidimą, t.y. F.Sh. pakartotinai per metus galimai padarė tokios pačios rūšies teisės pažeidimą ir tai, nagrinėjant administracinio teisės pažeidimo bylą, bus vertinama, kaip atsakomybę sunkinanti aplinkybė.

Lapkričio 12 d.  apie 01.00 val. Elektrėnų PK pareigūnai Vievyje, Semeliškių g., sustabdė automobilį BMW, vairuojamą Elektrėnų sav. Gilučių sen. gyventojo P.A. (gim. 1989 m.). Atliekant vairuotojo patikrinimą buvo nustatyta, kad P.A., neturėdamas teisės vairuoti, vairavo būdamas neblaivus.

Tačiau jam teks atsakyti ne tik dėl administracinio teisės pažeidimo, numatyto ATPK 129 str., bet ir už bandymą papirkti pareigūnus.

P.A., siekdamas išvengti administracinės atsakomybės, Patrulių būrio pareigūnams už neveikimą vykdant įgaliojimus tiesiogiai davė 140 Lt.

Dėl šių neteisėtų veiksmų pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 str. 1 d. (Tas, kas tiesiogiai arba netiesiogiai pasiūlė, pažadėjo ar susitarė duoti, arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui, arba trečiajam asmeniui už pageidaujamą valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens teisėtą veikimą, ar neveikimą vykdant įgaliojimus, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų).

Lapkričio 11–13 dienomis Elektrėnų PK pareigūnai surašė 5 administracinių teisės pažeidimų protokolus už transporto priemonių vairavimą esant neblaiviems, 5 už pažeidimus, numatytus ATPK 183 str. (Viešosios rimties trikdymas), 4 už pažeidimus, numatytus ATPK 178 str. (Girto pasirodymas viešosiose vietose) ir 6 už pažeidimus, numatytus ATPK 174 str. (Nedidelis chuliganizmas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius