Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 21 /2019 09 22

Sekmadienį Vilniuje ir Kaune – nemokamas viešasis transportas

Kasmetine tradicija tapusi darnaus judumo savaitė artėja pabaigos link, ją Kaune ir Vilniuje vainikuos rugsėjo 22-ąją minima Tarptautinė diena be automobilio, kuomet visi miestiečiai viešuoju miesto transportu važiuos nemokamai.
4G autobusas
4G autobusas / „Susisiekimo paslaugos“ nuotr.

Kauniečiai ir miesto svečiai, kaip įprastai, kviečiami tądien atsisakyti automobilių ir persėsti į miesto autobusus ir troleibusus.

„Kaunas uoliai jungiasi prie europinių iniciatyvų, kviesdamas gyventojus ne tik darnaus judumo savaitės metu, bet ir dažniau palikti nuosavus automobilius namie, o vietoje jų dažniau rinktis alternatyvų transportą. Miestas savo ruožtu stengiasi, kad ne tik autobusai bei troleibusai būtų patrauklūs, bet ir pėsčiųjų bei dviračių takai taptų kuo patogesni kasdieniam susisiekimui“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Vilniuje kontrolieriai atsisakys įprastinių mikroautobusų

Sekmadienį visoje Lietuvoje bei Europoje minint Tarptautinę dieną be automobilio, vilniečiai ir miesto svečiai skatinami išbandyti alternatyvias judėjimo priemones – dviračius, paspirtukus, autobusus ir troleibusus, daugiau keliauti pėsčiomis. Visas sostinės viešasis transportas šią dieną bei naktį iš rugsėjo 21 į 22 d. veš nemokamai.

„Diena be automobilio sostinėje yra nemokamo viešojo transporto diena, tad šį sekmadienį visais autobusais ir troleibusais bus galima vykti nemokamai. Didžiausias noras, jog tądien vilniečiai paliktų automobilius namuose ir išbandytų kitokius keliavimo būdus. Labai raginame bent vienos dienos pokyčiui, kuris paskatintų ir ilgalaikiam keliavimo įpročių pakeitimui atradus sau priimtiniausią ir efektyviausią transporto priemonę“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ vadovė Modesta Gusarovienė.

M.Gusarovienė priduria, jog Dieną be automobilio kontrolieriai atsisakys įprastinių mikroautobusų, o prižiūrėdami tvarką viešajame transporte ir patys po miestą keliaus tik autobusais ir troleibusais.

Keliaujantiems viešuoju transportu nereikės aktyvinti bilietų autobuse, troleibuse ar mobiliosiose programėlėse m.Ticket bei „Trafi“. Šią dieną viešasis transportas važiuos pagal sekmadienio ir šventinės dienos tvarkaraščius.

Taip pat vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami nemokamai naudotis „Statyk ir važiuok“ aikštelėmis Ukmergės g. 246 (šalia PC „Senukai“), Sėlių g. 62 (Žvėryne) ir V.Gerulaičio g. 1 (priešais verslo centrą „Technopolis“) ir naujausioje aikštelėje šalia Savanorių pr. 124. Palikus automobilį jose, į miesto centrą bus patogu atvykti viešuoju transportu.

O klaipėdiečiai viešuoju transportu nemokamai važiuoti galėjo rugsėjo 20 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius