Ralio meistras Johnas Buffumas su itin retu „Audi Sport Quattro“ įvažiavo į griovį

Ne paslaptis, kad ralis Jungtinėse Amerikos Valstijose yra reta automobilių sporto šaka. Tikriausiai daugiau amerikiečių vaikščiojo mėnulio paviršiumi, nei pelnė taškus WRC lenktynėse. Bet vienas JAV pilietis išsiskiria iš visų kitų. Tai - Johnas Buffumas. Tik ir jo vairavimo gabumai kelia klausimų...
„Audi Sport Quattro“
„Audi Sport Quattro“ / roadandtrack.com nuotr.

Johnas Buffumas, laimėjęs daugybę ralių Šiaurės Amerikoje, bandydamas itin retą „Audi Sport Quattro“ nesugebėjo apsieiti be pasekmių. Visa tai įvyko šį kultinį ralio trasoms suprojektuotą automobilį lyginant su naujuoju RS5.

Amerikietis per savo karjerą yra vairavęs daugybę raliui ruoštų automobilių, tarp kurių buvo ir populiarūs „Ford Escort“, užmiršti „Talbot Sunbeam-Lotus“ bei „Triumph TR-7“ ir TR-8.

Vargšas „Quattro“ buvo apautas asfaltui skirtomis „Michelin“ „semi-slick“ tipo padangomis. Retą bei brangų automobilį į griovį nuvairavęs Johnas tikino, kad jis visai pamiršo apie žvyro greičio ruožams netinkančias padangas. Tikriausiai išskirtinė „Audi“ aura bei entuziastiškas automobilio valdymas užgožė visus amerikiečio saugumo jausmus – vyrukas tiesiog įsijautė, pasunkėjo dešinioji koja, o toliau jau viskas „gavosi“ savaime.

Buffumas 9-ajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje yra vairavęs ir bene patį egzotiškiausią ralio automobilį istorijoje – B grupės „Quattro“.

„Yra du būdai važiuoti greitai“, – aiškina jis. „Pirmasis – pradėti važiuoti lėtai ir pakopa po pakopos didinti tempą, kol šis pasieks ekstremumą.“

„Antrasis būdas – gerokai pavojingesnis. Reikia pradėti važiuoti 110 procentų pajėgumu, o po kiekvienos klaidos šiek tiek sumažinti tempą, kol šis pasieks maždaug 90 proc.“

Akivaizdu, kad ralio meistras bandydamas šį automobilį pasirinko antrąjį kelią. Nuotraukoje matoma vairuotojo reakcija kalba pati už save. Jausmas sudaužyti vieną iš geidžiamiausių kolekcinių eksponatų tikriausiai ne koks. Juk tai ne eilinė „bulka“ ar trečias „Golf“ – dėl tokios klaidos galima užsitraukti viso pasaulio „Audi“ mėgėjų nemalonę.

roadandtrack.com nuotr./Audi Sport Quattro
roadandtrack.com nuotr./„Audi Sport Quattro“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius