Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštadienį spalvingi „Moterų ralio“ ekipažai užplūs Vilniaus gatves

Šį šeštadienį, balandžio 27 d., vyks nuotaikingas automobilių sporto renginys „Moterų ralis 2019“. Visus, norinčius pamatyti spalvingą „Moterų ralio“ paradą, renginio organizatoriai kviečia į Lukiškių aikštę, rašoma pranešime.
Elena Puidokaitė
Elena Puidokaitė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Mieste bus galima išvysti net tris „Moterų ralio“ rungtis ir finišą. Pirmoji rungtis – šalia Lukiškių aikštės. Nuo 10 val. čia prasidės traukos varžybų poriniai važiavimai. Pasibaigus rungčiai, aikštėje šventė vyks toliau. Susirinkusiems žiūrovams siūlysime orientacinių maršrutų po Vilnių, sudalyvauti riedžių slalome, išbandyti dviračių sprintą ar šaudymą iš lanko“, – kalbėjo „Moterų ralio“ vienas iš organizatorių Maris Simson.

Antrąją greičio rungtį, „Moterų ralio“ ekipažų slalomą, bus galima stebėti Goštauto gatvėje, netoli Seimo. Pravažiavus visiems ralio ekipažams, nuo 13 val. čia vyks „Liqui Moly“ Vilniaus slalomo taurės varžybos“. Varžybas parodomuoju važiavimu atidarys lenktynininkas Justas Tamašauskas.

„Labai džiaugiuosi, kad slalomas pagaliau vyks miesto centre. „Moterų ralis“ žengia naują žingsnį miesto sporto varžybų istorijoje. Iki šiol slalomas slapstėsi kažkur kampuose ir buvo matomas tik užkietėjusiems gerbėjams. Dabar kiekvienas, kas norės, galės pamatyti, kaip vyksta važiavimas. Ir ne tik pamatyti, bet ir sudalyvauti, – spaudos brifinge kalbėjo J. Tamašauskas.

Dar viena greičio rungtis vyks Titnago gatvėje. Renginio organizatorius M. Simson patikino, kad ir šiemet „Moterų ralis“ sieks dalyvių skaičiaus rekordo. Į renginį užsiregistravo 380 ekipažų, apie 1500 moterų.

„Turime savotišką moterų Dakarą Lietuvoje. Dakare šiemet dalyvavo 303 ekipažai (be motociklų), vienas greičio ruožas trunka septynias valandas, įveikiama apie 300 kilometrų. „Moterų ralyje“ – labai panašiai – moterys važiuoja kone tokį patį atstumą ir kelyje sugaišta kiek daugiau nei septynias valandas“, – sakė M. Simson.

Viena iš „Moterų ralio“ naujovių, susijusi su padidėjusiu ekipažų kiekiu – dvi kelio knygos ir dvi maršruto kryptys: geltona ir žalia. Pasak M Simson, „Moterų ralis“ vyksta taip, kaip ir visi klasikiniai raliai – pagal kelio knygą.

„Norėdami suganyti visus ekipažus, šiemet kiekvienam jų įdėsime po GPS įrenginį. Jis padės mums žinoti, kur tam tikru metu yra kiekvienas ekipažas. Be to, GPS įrenginys leis mums matyti tikslesnius greičio rungčių rezultatus ir greičiau juos paskelbti ralio svetainėje“, – pasakojo Maris Simson.

Kaip ir kasmet „Moterų ralis“ rinks stilingiausią ekipažą. Šiemet ralio organizatoriams talkins tarptautinio madų žurnalo „L‘Officiel Lithuania“ komanda su stiliste Agne Jagelavičiūte priešakyje. Renginio vakarą ji pati įteiks prizą stilingiausiomis pripažintoms moterims.

„Moterų ralio“ dalyvės rytoj įveiks daugiau kaip 320 km trasą, užsuks į Birštoną ir Lietuvos liaudies buities muziejų Rumšiškėse. Organizatoriams talkins daugiau kaip 100 teisėjų ir savanorių komanda.

Starto pradžia numatyta 9 val. PPC „Akropolis“ Vilnius. Pirmieji ekipažai į Vilnių grįš ir finišuos Gedimino pr., šalia Lukiškių a., apie 17 val.

Apie „Moterų ralį“

Nuotaikingas automobilių sporto renginys „Moterų ralis“ Lietuvoje organizuojamas nuo 2015 metų. Tai analogo Lietuvoje neturintis masiškiausias renginys „ant ratų“, skirtas tik moterims. Vos gimęs „Moterų ralis“ sulaukė gausaus dalyvių skaičiaus ir tapo vienu laukiamiausių aktyvių moterų laisvalaikio renginiu.

„Moterų ralio“ vienas tikslų – vairavimo kultūros ir saugumo kelyje didinimas. Ralio varžybos vyksta pagal Kelių eismo taisykles, čia svarbiausia skubėti lėtai. Kelių šimtų kilometrų trasoje ralio dalyvių laukia lankytini objektai, nuotaikingos užduotys bei specialios vairavimo rungtys. Dalyvaudamos varžybose moterys įgauna daugiau vairavimo, orientavimosi kelyje patirties.

2018 metais užfiksuotas Lietuvos rekordas – „Masiškiausias moterų automobilių sporto renginys“ (320 ekipažų, kuriuos sudarė 1 250 moterų).

Daugiau informacijos apie renginį ir registraciją galima rasti svetainėje www.moteruralis.lt bei socialinio tinklo Facebook paskyroje „Moterų ralis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius