-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiluvos atlaidai: piligrimai melstis suplūsta automobiliais, o vietiniai iš jų smagiai pasipelno

Religingi žmonės praėjusį savaitgalį masiškai traukė į Šiluvą – čia sekmadienį vyko tradiciniai švč. Mergelės Marijos atlaidai. Vietos gyventojai teigė, kad tokio žmonių kiekio miestelis dar nėra matęs, bet dėl to atsirado naujų problemų – nebuvo kur pastatyti automobilių.
Šiluva atlaidų sekmadienio metu
Neturintys kur statyti automobilių maldininkai priversti mokėti šiluviškiams po 5 eurus už vietą kieme. / 15min skaitytojo nuotr.
Temos: 1 Šiluva

Gatvėse stovėti – negalima

Šiluvos miesto gatvės praėjusią savaitę tapo neatpažįstamos – dėl šimtus kartų išaugusio transporto srauto jose atsirado draudžiantys stovėti ženklai, o policijos pareigūnai uoliai vykdė savo darbą ir baudė prasižengėlius. Nenorintiems gauti baudos ir kulniuoti kelių kilometrų nuo artimiausios nemokamos stovėjimo vietos iki bažnyčios, teko susimokėti vietiniams gyventojams už vietą jų kieme.

15min.lt skaitytojo nuotr./Šiluva atlaidų sekmadienio metu
15min.lt skaitytojo nuotr./Šiluva atlaidų sekmadienio metu

Viskas daroma dėl to, kad miestelio gatvės yra mažos ir nepritaikytos tokiam eismo srautui.

Tokio malonumo kaina, prieš metus buvusi 10 Lt, šiemet išaugo iki 5 Eur – 15min.lt skaitytojas atsiuntė tai įrodantį kvitą. Dėl sudėtingo automobilių statymo skundėsi ne vienas lietuvis.

Nenori gauti baudos – susimokėk

15min.lt skaitytojas Vincas kiekvienais metais su šeima važiuoja į Šiluvą, į atlaidus.

„Pernai, kaip ir kasmet, nuvykę į Šiluvą pamatėme, kad prie visų kelių sustatyti ženklai draudžiantys stovėti, o vietiniai gyventojai visas mašinas ,,varosi“ į savo kiemus ir prašo po 10 litų be jokio kvito.  Aš vienam tų žmogelių ir pasakau, kad jokių pinigų aš tau nemokėsiu, verčiau pasistatysiu po ženklu ir baudą sumokėsiu valstybei. Tai tas man pagrasino, kad padarys nuotrauką ir persiųs policijai. Aš 10 litų paaukoju bažnyčiai, o čia dar turiu 10 litų ,,aukoti“ tam, kuris ne tik nemoka jokių mokesčių bet, ir nieko bendro neturi su bažnyčia.

Na ir ką? Po mėnesio gaunu iš Raseinių policijos pranešimą, kad rugsėjo 13 dieną Šiluvoje pasistačiau savo automobilį neleistinoje vietoje ir skiriama bauda 100 litų. Policininkas paklaustas, ką daryti, jei nenoriu mokėti už stovėjimą tam, kuris neduoda kvito, atsakė suprantąs, kad negerai, bet nieko negalįs padėti esą reikia sumokėti baudą ir tiek“, – pasakojo Vincas.

Šiemet Vincas vėl su šeima nuvažiavo į Šiluvą. Ir vėl tas pats – gatvėse draudžiantys stovėti ženklai, o kaina už vietą vietinių kiemuose nuo 10 Lt (3 eurų) jau pakilo iki 5 eurų. Tioesa, šįkart Vincas, pareikalavęs kvito, jį vis dėlto gavo.

Šiluvos gatvės automobiliams statyti per siauros?

Tačiau vietos seniūnijos atstovai atkerta, kad kitaip būti ir negali.

„Viskas daroma dėl to, kad miestelio gatvės yra mažos ir nepritaikytos tokiam eismo srautui. Privažiuoja šitiek daug maldininkų, piligrimų, todėl ir reikalingos specialios eismo reguliavimo priemonės – kitaip ir būti negali. Seniūnijos teritorijoje neturime tokių aikščių, erdvių, kad galėtume sustatyti tokį srautą automobilių, todėl ir iškyla nepasitenkinimų dėl nepatogumų“, – sakė Šiluvos seniūnijos vyriausioji specialistė Rita Tamutienė.

Ji teigė, kad kiekvienais metais tose pačiose vietose yra statomi ženklai: draudžiama sustoti tose pačiose gatvėse, o eismas nukreipiamas aplink miestelį – galimybės daryti kitaip nėra.

15min.lt skaitytojo nuotr./Šiluva atlaidų sekmadienio metu
15min.lt skaitytojo nuotr./Šiluvos gatvėse sustatyti net sustoti draudžiantys ženklai.
Specialistė nesiėmė prognozuoti, kiek šiemet Šiluva sulaukė maldininkų – šią informaciją sužinos vėliau iš dvasininkų. Jie skaičiuoja, kiek sakramentų išdalijo per visą savaitę trunkančią Šilinės šventę. Jos teigimu, skaičius galėjo siekti ir keliolika tūkstančių vien sekmadienį.

Policija: „Žmonės uždarbiauja“

Eismą organizavusio Raseinių rajono policijos komisariato atstovai teigė, kad ši situacija jiems yra žinoma, tačiau kartą per metus atvažiuojantiems melstis piligrimams padėti jie neturi kaip – tai, kas daroma šiuo metu, esą yra geriausias įmanomas variantas. Kelis šimtus gyventojų turinčiame miestelyje netikslinga dėl vienos savaitės kloti didelę automobilių stovėjimo aikštelę.

Visur aikštelės mokamos, kiemai taip pat – žmonės uždarbiauja juk. Be proto daug automobilių ir žmonių, Šiluva dar tiek nematė, kiek buvo šiemet.

„Visur aikštelės mokamos, kiemai taip pat – žmonės uždarbiauja juk. Be proto daug automobilių ir žmonių, Šiluva dar tiek nematė, kiek buvo šiemet.

Kur galėjo, ten statė žmonės. Fiziškai Šiluva negalėjo tiek sutalpinti – miestelis nedidelis, juk tik per Šilinę toks judesys būna. Nėra tikslinga aikštelių pristatyti ar papildomą vietą išskirti, juk tik gerą savaitę tas visas judesys būna per metus“, – teigė prisistatyti nepanorusi Raseinių rajono policijos komisariato atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius