Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitytoja: ar galima pasitikrinti dėl koronaviruso važiuoti „CityBee“ automobiliu?

15min skaitytojai atkreipė dėmesį, kad kai kurie Lietuvos gyventojai į mobilius COVID-19 patikros punktus vyksta ne savais automobiliais, o naudojasi vadinamąja „dalijimosi“ paslauga. Iš tiesų, 15min fotografo Eriko Ovčarenko nuotraukoje užfiksuota akimirka Kauno mobiliame patikros punkte, kai lankytojas pasitikrinti atvyko „CityBee“ automobiliu „VW Golf“.
Mobilus patikros punktas Kaune
Mobilus patikros punktas Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Skaitytoja teigia šiuo metu dirbanti iš namų, todėl nesinaudojanti „automobilių keitimosi“ paslauga ir viešuoju transportu.

„Matau, kad daug žmonių ima šiuos automobilius ilgam laikui. Kiek žiūrėjau pro automobilio langą, viduje nemačiau jokių purškiklių ar servetėlių. Gal buvo bagažinėje? Bet faktas, kad šiais automobiliais gali naudotis ir užsikrėtę virusu žmonės kelia klausimų: o gal verta rekomenduoti sergantiems jais nesinaudoti?“, – klausia skaitytoja.

„CityBee“ nuotr./„CityBee“ naudojamos dezinfekcinės priemonės
„CityBee“ nuotr./„CityBee“ naudojamos dezinfekcinės priemonės

Važinėja ir užsikrėtę asmenys

Akivaizdu, kad automobilių dalijimosi paslauga naudojasi ne tik norintys pasitikrinti, bet ir užsikrėtę virusu.

Štai Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC), skelbiantis užsikrėtusių COVID-19 maršrutus, 73-ojo atvejo, nustatyto kovo 21 d. Klaipėdoje, kelionę aprašė taip:

„Asmuo 2020 m. kovo 9 d.

0 val. 55 min. grįžo į Palangos oro uostą iš Kopenhagos oro uosto. Iš Palangos oro uosto į namus Klaipėdos rajone grįžo CityBee automobiliu. Kovo 9-10 d. dienomis lankė tėvus, gyvenančius Klaipėdos rajone. Kovo 20 d. vyko į mobilų punktą dėl laboratorinių tyrimų atlikimo“.

„CityBee“ vadovas prašo supratimo: už apsilankymą patikros punktuose nebaus

Oficialią „CityBee“ poziciją šiuo klausimu išsakė įmonės vadovas Lukas Yla:

„Mes negalime uždrausti naudotis CityBee automobiliais važiuojant į patikros stoteles. Transporto priemonės yra neatsiejama viešojo transporto ekosistemos dalis. Ką galime padaryti – tai užtikrinti kiek įmanoma didesnį saugumą ir informavimą. Tai ir atliekame – kasdien valome ir dezinfekuojame automobilius, automobiliuose klientams paliekame dezinfekcinių ir apsauginių priemonių, informuojame bendruomenę apie šiuos pokyčius.

Kasdien valome ir dezinfekuojame automobilius.

Be to, patikrinimo stotelėse bei kitose rizikos vietose, pavyzdžiui, šalia ligoninių, apsilankiusius automobilius karantinuojame 72 val., o po to dezinfekuojame.

Esame tikri, kad šiais visiems nelengvais laikais labiau reikia ne baudų, o supratimo ir palaikymo. Todėl savo klientų neketiname bausti už važiavimą į patikros stoteles.

Žinoma, klientų sąmoningumas ir operatyvumas būtų sveikintini. Jeigu jie mums praneštų apie ketinimą važiuoti tikrintis mūsų automobiliu, mes galėtume greičiau imtis būtinų saugumo priemonių ir karantinuotume tokį automobilį. Todėl raginame visus informuoti mus apie keliones į patikrinimo vietas.

Jeigu mums praneštų apie ketinimą važiuoti tikrintis mūsų automobiliu, galėtume greičiau imtis būtinų saugumo priemonių.

Net ir negavę perspėjimo, mes operatyviai karantinuojame (išimame iš aktyvaus parko), o vėliau ir papildomai dezinfekuojame visus automobilius, kurie mūsų sistemos užfiksuojami rizikos zonose: šalia oro uostų, ligoninių, poliklinikų ir naujai įrengtų patikros stotelių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius