-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitytoja nusivylusi: jei nesutvarko kelio į Kuršėnus, tai tegul jį panaikina

Skaitytoja neapsikentusi užsitęsusio kelio ir viaduko remonto, kreipėsi į „aukščiausią ministeriją“: kada bus tvarka?
Viaduko remontas kelyje Šiauliai–Kuršėnai
Viaduko remontas kelyje Šiauliai–Kuršėnai / Skaitytojos Rasos nuotr.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

„Viaduko remontas kelyje Šiauliai–Kuršėnai. Kas ten vyksta? Kodėl tiek laiko uždarytas kelias?“, – klausia sunerimusi skaitytoja Rasa.

Skaitytojos teigimu, kelio remontas buvo pradėtas 2021 vasaros pabaigoje, baigtas – 2021 rudens pabaigoje, iki atšalimo. Taigi prieš metus.

Tačiau viadukas metai laiko uždarytas.

Skaitytojos Rasos nuotr./Viaduko remontas kelyje Šiauliai–Kuršėnai
Skaitytojos Rasos nuotr./Viaduko remontas kelyje Šiauliai–Kuršėnai

„Kas ten per reikalai, kodėl neatidaro, kiek laiko bus organizuojamas eismas tik viena kelio puse? Kol bus irgi sugadinta danga? Tai jei remontai nebevyksta, kodėl tuomet tai vis dar ribojamas greičio ruožas?“, – kelia daugybę klausimų.

Skaitytoja sako turinti informacijos, kad buvo „išpilta per kieta danga, įmonė nesutinka nieko keisti, geriau nusirašys į nuostolius“.

„Tai kur sprendimas? Gal lai kelią panaikina... bent pikta nebus kasdien rytą/vakarą važiuojant iš Šiaulių į Kuršėnus“, – neslepia nusivylimo skaitytoja ir prideda nuotraukų iš 4 km kelio ruožo.

LAKD paaiškino priežastis

Saulius Jansonas, LAKD ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausiasis komunikacijos vadybininkas, paaiškino, kodėl susidarė tokia situacija:

„Valstybinės reikšmės krašto kelio A11 Šiauliai–Palanga ruožo nuo 16,386 iki 18,486 km (į kurį patenka minėtas viadukas) dešinės kelio pusės paprastojo remonto darbai pagal rangos sutartį turėjo baigti 2022 m. birželio 6 d., tačiau minėtas ruožas iš rangovo šiuo metu nėra priimtas, nes asfalto pagrindo sluoksnis įrengtas su defektais.

Šiai dienai minėtame A11 ruože yra įrengtas tik vienas asfalto dangos sluoksnis iš trijų (pagrindo). Įrengto sluoksnio oro tuštymių kiekio nuokrypis netenkina normatyvinių techninių dokumentų reikalavimų. Kol rangovas nepašalins šio defekto, likę kelio asfalto sluoksniai negali būti įrengti.

Transporto eismas pilnai nesutvarkyta kelio dalimi nevyksta ir yra organizuojamas abejomis kryptimis kaire kelio juosta iki tol, kol bus pašalinti defektai ir užbaigtas kelio dangos įrengimas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius