Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 12 17 /23:01

Kas ką? Vilniuje kelininkai grumiasi su žiema

Iškritęs sniegas ir šventinis bumas pirmadienį pavakare Vilniuje visai sustabdė eismą. Gatves sostinėje prižiūrinti įmonė „Grinda“ tvirtina, kad dėl nesibaigiančio snygio tas pačias gatves tenka valyti dar ir dar kartą. O sinoptikai žada, kad snigti nesiliaus visą naktį.
Druskos barstytuvas
Druskos barstytuvas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Sinoptikai prognozuoja, kad Vilniuje snigs iki pat paryčių. Atslūgus vakariniams eismo srautams, trumpai atsikvėpę „Grindos“ vairuotojai vėl išvairavo į gatves sniego valymo techniką“, – pranešė gatvių priežiūros įmonė.

Žiemos sezono metu barstomos ir valomos 579 Vilniaus gatvės. Prioritetas skiriamas pagrindinėms miesto arterijoms – greitojo eismo ir magistralinėms gatvėms, kuriomis vyksta tranzitinis ir viešojo transporto eismas. Vėliau valomos aptarnaujančios ir kvartalinės miesto gatvės.

Kelininkų technika visas į maršrutus įtrauktas Vilniaus gatves apvažiuoja per maždaug 2 val. Snygiui tebesitęsiant, tas pačias gatves tenka valyti dar ir dar kartą.

Pranešti apie nenuvalytas, slidžias ir pavojų vairuotojams keliančias gatves galima visą parą veikiančiu tel. 1355.

Jei galite, niekur nevažiuokite

Vilniečiai socialiniuose tinkluose pirmadienio vakarą skundėsi spūstimis Minsko plente, Geležinio Vilko, Olandų ir Šeimyniškių gatvėse, Konstitucijos ir Laisvės prospektuose bei kitose miesto arterijose.

Eismo judėjimui didelę įtaką darė slidi kelio danga, o jį dar labiau pablogino padidėjęs eismo srautas prieš šventes. Saugaus eismo ekspertas ir „Amplius.lt“ vairavimo mokyklos vadovas Artūras Pakėnas stebėdamas esamą situaciją mieste patarė vengti nereikalingų kelionių.

„Jei tik galite šiandien niekur nevažiuoti, taip ir darykite. Žinoma, grįžti iš darbo žmonėms reikia, todėl tokiu atveju svarbiausia neapsunkinti eismo atliekant nereikalingus manevrus bei apsišarvuoti kantrybe“, – kalbėjo ekspertas.

Išaugo ir eismo įvykių skaičius

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyryje 15min sužinojo, kad eismo įvykių šį pirmadienį, palyginti su įprasta diena, padaugėjo.

Nuo 13 val. iki 17.30 val. policininkai gavo net 55 pranešimus apie avarijas, kuriose žmonės nesužaloti.

Pavakarę, karščiausiu piko metu, buvo 15 įvykių, kurie dar nebuvo baigti įforminti. Kitaip tariant, patrulių ekipažai buvo dar tik pakeliui į juos arba dar tik aiškinosi aplinkybes, pildė duomenis.

Atvaizdas iš „sviesoforai.lt“/Eismas Vilniuje
Atvaizdas iš „sviesoforai.lt“/Eismas Vilniuje

Vis dėlto, pareigūnų akimis, eismą sostinėje pirmadienį komplikavo ne avarijos. Juolab didelė dalis avarijų dėl slidžios dangos ir prastesnio matomumo įvyko ne magistralinio susisiekimo keliuose, o prekybos centrų aikštelėse, daugiabučių kiemuose.

Esminė vairuotojų klaida, anot A.Pakėno, yra saugaus atstumo nesilaikymas.

„Visi susispaudžia, o dėl slidžios kelio dangos automobiliai slysta, todėl nepavykus laiku sustoti susiduria net keli automobiliai vienu metu. Stabdydami vairuotojai kartais išsigąsta ABS veikimo, kai pradeda drebėti stabdžio pedalas, tačiau to nereikia bijoti. Stabdydami turime pedalą nuspausti tiek, kiek reikia, kad automobilis visiškai sustotų“, – aiškino A.Pakėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius