-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 07 /14:47

Sniegas Vilniuje ir Kaune eismą pavertė košmaru – pasipylė avarijos, gatvės nevalytos

Penktadienį pradėjęs kristi sniegas Kauno ir Vilniaus vairuotojus užklupo netikėtai. Dėl slidžios kelio dangos mieste ir šalia jo pasipylė avarijos, kurios sutrikdė eismą. Miestų gyventojai pasakoja, kad vairavimo sąlygos itin sudėtingos: labai daug prisnigo, slidu, nespėjama valyti net pagrindinių gatvių, automobiliai jomis slenka kaip vėžliai ir slidinėja.
Avarijos Kaune
Avarijos Kaune / Kur stovi policija Kaune nuotr.

Pirmasis Kaune į sniego gniaužtus papuolė troleibusas. Prieš 9 valandą ryto policijoje buvo gautas pranešimas apie tai, kad Kaunakiemio gatvėje vairuotojui nepavyko suvaldyti troleibuso. Šis nuslydo nuo kelio ir apgadino kelio atitvarus.

Po valandos pareigūnai jau skubėjo reguliuoti eismo į Panerių gatvę. Čia susidūrė sunkvežimis ir lengvasis automobilis „Hyundai“. Dėl šios avarijos kelio atkarpa link Lapių miestelio tapo sunkiai pravažiuojama.

9 valandą 53 minutės budėtojams buvo pranešta apie avariją kelyje „Via Baltica“. Važiuojant nuo Akademijos link „Megos“ vilkikas neįvažiavo į kalną. Sunkiasvoris tapo nevaldomas, padarė „žirkles“ ir kliudęs kelio atitvarus sustojo. Pareigūnai reguliuoja eismą.

Po penkių minučių gautas dar vienas panešimas apie nesuvaldytą vilkiką. Už Karmėlavos, Jonavos kryptimi nuo kelio į griovį nuvažiavo vilkikas. Vairuotojas patyrė šoką.

Visų avarijų dalyviai, pirminiais duomenimis, blaivūs. Be šoką patyrusio vairuotojo, kitų sužalotų nėra.

Be minėtų avarijų mieste buvo fiksuota ir mažesnių techninių įvykių. Tunelio gatvėje, Karaliaus Mindaugo prospekte automobiliai susidūrė nesilaikydami saugaus atstumo vienas nuo kito.

Dvi masinės avarijos

10 valandą 26 minutės gautas pranešimas apie didelę avariją kelyje „Via Baltica“ netoli Akademijos miestelio. Čia susidūrė keturi vyrų vairuojami automobiliai – „Volvo“, „Toyota“ ir du „Volkswagen“. Vienam šios avarijos dalyvių prireikė medikų. Nukentėjo VW automobilyje buvęs keleivis. Dėl šio eismo įvykio kelio ruožas tapo nepravažiuojamas. Policijos pareigūnai reguliuoja eismą ir ragina esant galimybei rinktis kitą maršrutą.

Kur stovi policija Kaune nuotr./Avarijos Kaune
Kur stovi policija Kaune nuotr./Avarijos Kaune

Panašiu metu dar keturi automobiliai susidūrė Tunelio gatvėje. Čia į avariją pateko „Volvo“, „Renault“, sunkvežimis MAN ir keleivinis mikroautobusas „Mercedes-Benz“. Avarijos dalyviai visiškai užblokavo dviejų eismo juostų kelią. Žmonės avarijoje nenukentėjo.

Nuo 7 valandos ryto Kauno mieste registruota 16 eismo įvykių. Į keturis iš jų vyko medikų ekipažai.

Feisbuko profilyje „Vilniaus pulsas“ per pietus skelbta, kad kelyje į kalną Žemuosiuose Paneriuose Kauno link (Savanorių pr.) krovininiai automobiliai niekaip neužkyla, todėl kelias kurį laiką buvo visiškai užblokuotas. Rekomenduota rinktis kitus maršrutus.

Kelininkai nespėja valyti

Kauno savivaldybė savo „Facebook“ paskyroje pranešė, kad kelininkai dirba nuo nakties.

„Nuo 2 iki 5 valandos ryto, prieš pradedant snigti, gatvės buvo gausiai barstomos druska. 8 valandą pradėti valymo darbai. Šiuo metu miesto gatves valo 11 specialiai tam pritaikytų mašinų.

Žiemą net ir gausiai barstant bei valant gatves važiavimo sąlygos niekuomet nebus tokios, kokios būna šiltuoju metų periodu. Todėl būkite labai atsargūs ir važiuokite saugiu greičiu“, – praneša savivaldybė.

Sostinėje dirba visi smėlio barstytuvai

Sinoptikams prognozuojant ilgalaikį snygį, „Grinda" kelių valymo ir barstymo technika į sostinės gatves išvažiavo jau apie 5 val. ryto – prevenciškai buvo barstomos sostinės gatvės, kad ant jų nesusidarytų sniego sluoksnis. Šiuo metu, snygiui įsismarkavus, gatvėse dirba visi 48 bendrovės smėlio barstytuvai, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Sniegas valomas verstuvais ir barstomas druskomis, situaciją koordinuojame su kitomis dispečerinėmis tarnybomis. Dabar gatvės padengtos nedideliu tirpstančio sniego sluoksniu, tačiau vietomis gali susidaryti slidžių ruožų. Darysime viską, kad po darbo dienos pabaigos grįžtantys vilniečiai patirtų kuo mažiau nepatogumų. Raginame vairuotojus būti atsargius ir tokiomis žiemiškomis sąlygomis rinktis saugų greitį“, – sako UAB „Grinda" direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

Avarijų netrūksta ir sostinėje

Vilniuje, nors ir išvengta didelių nelaimių, avarijų netrūksta, jų ypač daug pasipylė vidurdienį.

Štai nuo 12 val. 02 min. iki 12 val. 09 min. kad minutę policija sulaukė pranešimo apie eismo įvykius, iš viso užfiksuoti 7.

11 val. 51 min. sulaukta iškart net 3 skambučių apie techninių eismo įvykius. Iš viso nuo 8 val ryto policija gavo 36 pranešimus apie avarijas.

Tik viena jų – Ukmergės rajone 8 val. ryto pasibaigė nesėkmingai, vairuotojas patyrė traumą.

Pagrindinėse miesto arterijose – Geležinio Vilko gatvėje, Savanorių prospekte eismas dėl avarijų ir prastų oro sąlygų sudėtingas, kai kur vairuotojai skundžiasi, kad praktiškai stovi vietoje.

Facebook/Reidas Vilniuje nuotr./Avarija Vilniuje
Facebook/Reidas Vilniuje nuotr./Avarija Vilniuje

Štai Savanorių prospekte eismą apsunkino autobuso ir dviejų automobilių avarija.

12 val. 30 min. pranešta ir apie susidūrimą Edukologijos universiteto žiede.

Apie 14.40 val. Vilniaus policijai pranešta ir apie eismo įvykį Ukmergės plente, kelio Vilnius–Panevėžys 64-ame kilometre. Šioje vietoje automobilio nesuvaldęs vairuotojas nuskriejo nuo kelio. Kokie tiksliai yra šio įvykio padariniai, kol kas nežinoma.

„Važiavau su visais, sustoti – neįmanoma“

„Toyota Avensis“ automobilio avarija sostinės Ukmergės gatvėje įvyko penktadienį po vidurdienio.

Vairuotojas 15min pasakojo, kad ganėtinai ramiai su visu srautu leidosi nuo Šeškinės kalno. Ties Paribio gatve visas srautas ėmė stabdyti, tą patį mėgino daryti ir prie „Toyota Avensis“ vairo sėdėjęs vaikinas. Tačiau transporto priemonė tapo nevaldoma, praslydo A juostą ir rėžėsi į pakelės stulpą: „Važiavau su visais, bet sustoti – neįmanoma.“

Vilnietis keliavo vienas, jis nesusižeidė, sudaužyta mašina eismui netrukdo.

„Niekas nevalo ir nebarsto. Vieną kartą kelią nuvalė tik dabar, ką tik, kai jau esu čia po avarijos“, – apmaudo dėl kelininkų darbo neslėpė „Toyota“ vairuotojas.

Vilniuje dėl sniego ir spūsčių – viešojo transporto vėlavimai

Dėl sudėtingų oro sąlygų ir intensyvaus snygio mieste formuojasi spūstys, taip pat fiksuojami viešojo transporto vėlavimai, kai kur – iki 40 minučių.

Šiuo metu labiausiai apsunkintas eismas Pylimo g. link Žaliojo tilto, Kalvarijų g. link Kareivių g., Savanorių pr. link Gerosios Vilties žiedo, Antakalnio gatvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius