-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 11 22

Sovietų mėnuleigis, bijantiems Apokalipsės: „Argo“ 8x8 su klaidinančiu ženkliuku „Radiacija“

Šio „visureigio“ komponuotė – labai keista. Jį sudaro tarsi du atskiri skyriai, kurie, hidraulikos dėka, sulinksta per vidurį, kai visureigis daro posūkį (panašiai, kaip mūsų dviejų dalių autobusai). Pirmoji visiškai autonomiška dalis skirta keleiviams ir kroviniams, o antroji varikliui ir kitiems argegatams.
 Sovietinis visureigis „Argo“ 8x8
Sovietinis visureigis „Argo“ 8x8 / Motor nuotr.

Visos naujienos apie automobilius – rubrikoje GAZAS.LT

Kam jis sukurtas, kam reikalingas toks visureigis, kuris Mėnulyje nepraverstų, o važinėti mūsų planetoje tiktų nebent atėjus pasaulio pabaigai? Ir kodėl šį monstrą puošia įspėjamasis ženklas „Atsargiai – radioaktyvu“.

Visureigis turi tik vienas duris priekyje – panašiai kaip ir vokiškas „BMW Isetta“. Durys sutvirtintos didelėmis kniedėmis – panašiai, kaip senoviniuose lėktuvuose. Iš viso ant tokių mažų durelių jų net 120.

Iš esmės, ir visas „Argo“ kėbulas sutvirtintas tūkstančiais tokių kniedžių. Priežastis labai paprasta: visureigis pagamintas ir aliuminio lakštų, tad reikėjo rasti būdą juos „prisegti“ prie karkaso.

Beje, nors durelės atrodo labai masyvios, jos gana lengvos – juk iš aliuminio.

Priekinė ir galinė visureigio dalys – visiškai nepriklausomos ir, kaip teigia „Motor“ žurnalistai – visiškai hermetiškos. Visureigio ratai nesisukioja – jį pasuka (arba sulenkia, tokiu būdu pasukdamas) gremėzdiškas lankstusis guolis, jungiantis priekinį ir galinį skyrių. Taigi iki šiuolaikinių technologijų su visais vairuojamaisiais ratais – kaip iki Mėnulio. Tiesiog didžiulis vairas pasuka ne ratus, o pusę šios fantasmagoriškos transporto priemonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius