Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sprendžiama Pelėdnagių įkalnės problema: kelią sugadino sunkiasvorė technika

Kėdainių rajone pluša kelininkai – tvarkoma ilgus metus galvos skausmą vairuotojams kėlusi pavojingoji kelio Jonava–Kėdainiai–Šeduva atkarpa, vadinama Pelėdnagių įkalne, kuri nuo sunkiasvorės technikos tapo sunkiai pravažiuojama. Jos kelio danga „susibangavo“. Įkalnės tvarkymo darbai pajudėjo tik po to, kai Kėdainių rajono vadovai susitiko su Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovu ir jam asmeniškai parodė šią opią problemą.
Pelėdnagių įkalnė
Pelėdnagių įkalnė / Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Susitiko ne kabinete, o probleminėje vietoje

Spalio pabaigoje Kėdainių mieste ir rajone viešėjo Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Vitalijus Andrejevas. Čia jis susitiko su Seimo nariu Dariumi Kaminsku, rajono meru Valentinu Tamuliu ir administracijos direktoriumi Arūnu Kacevičiumi.

Visi kartu jie aplankė Kėdainiuose esančias problemines valstybinių kelių vietas. Viena jų – kelio Jonava–Kėdainiai–Šeduva atkarpa, kuri kerta Pelėdnagių gyvenvietę.

Čia, įkalnėje, kelio danga tapo nelygi, banguota, ja sunku važiuoti ne tik lengviesiems automobiliams, bet ir sunkiajam transportui.

Problema nemenka

„Problema yra išties nemenka, nes vairuotojai nuolat skundžiasi banguotu keliu ties Pelėdnagių žiedine sankryža. Žmonėms sunku užvažiuoti į įkalnę, važiuodami jie laužo savo automobilius.

Rajono savivaldybė nuolat sulaukia gyventojų skundų būtent dėl šios probleminės vietos.

Labai džiaugiamės, kad ši problema pagaliau pradėta spręsti“, – sakė Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis.

Pirmi rezultatai – po mėnesio

Praėjus maždaug mėnesiui po rajono vadovų ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovo susitikimo problema jau yra sprendžiama.

Valstybės įmonės „Kelių priežiūra“ Kėdainių kelių tarnybos kelininkų technika jau darbuojasi nurodytoje vietoje – pavojingas kelio ruožas jau yra taisomas.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas V.Andrejevas akcentavo, kad labai svarbus ne tik inžinerinių statinių estetinis vaizdas, tačiau būtina atkreipti dėmesį ir į saugumą.

Direkcijos vadovas labai teigiamai įvertino Kėdainių rajono mero parodytą iniciatyvą viską apžiūrėti ir įvertinti situaciją ne sėdint kabinetuose, o realiai aplankant problematiškiausias vietas ir ieškant problemų sprendimo būdų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius