Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentiška Formulės bolido interpretacija – „Auto-Moto“ parodoje

Balandžio 26-27 dieną Kaune vyksiančios „Auto – Moto” sporto parodos stendų sąrašą papildė kiek nestandartinis projektas. Ralio bolidų, drifto monstrų ir kartingo meistrų pašonėje įsikurs Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos kuriamas „Formulė Student“ bolidas.
Studentiška Formulės bolido interpretacija
Studentiška Formulės bolido interpretacija / Projekto autorių nuotr.

Išgirdus šį pavadinimą pirma kylanti mintis turbūt yra parankinių priemonių pagalba surinkta gelda, tačiau anaiptol – pakalbintas projekto vadovas Mindaugas pasakoja, jog tai tarptautinis, gilias šaknis turintis projektas, kuriame kolegijos vaikinai pluša jau kelerius metus. 

Projekto mintis gana paprasta – siekdami studentams suteikti praktinių žinių, dar septintąjame dešimtmetyje šį projektą sugalvojo Hiustono universiteto dėstytojai. Idėja paprasta, bet geniali – studentai netik išmoksta savo žinias pritaikyti praktikoje, tačiau ir mokosi nestandartinių sprendimų, o nesibaigiančią motyvaciją užtikrina artėjanti varžybų data.

TW06 brėžinys/Studentiška Formulės bolido interpretacija
TW06 brėžinys/Studentiška Formulės bolido interpretacija

Visi bolidai yra ribojami smulkiai aprašytomis taisyklėmis, tačiau projekto dalyviai pasakoja, kad būtent teorinių ir praktinių žinių jungimo procese yra palikta vietos išmastyti savo formulės pranašumą, o ne jį nusipirkti. 

Lietuvoje ši formulė pradėta lipdyti 2012 metų rudenį. Į parodą vyrukai žada atvežti jau užsikuriantį agregatą ir, kartu su juos į savo stendą priimančiais „TRT-Shop“ atstovais, visiems mielai papasakos apie formulės gamybos procesą, numatytas taisykles, bei apie patirtį, įgautą 2013 metų rugpjūtį aplankytose „Baltic Open Helsinki 2013“ varžybose. 

Projekto autorių nuotr./Studentiška Formulės bolido interpretacija
Projekto autorių nuotr./Studentiška Formulės bolido interpretacija

Šis projektas laikomas vienu geriausių atsakymų į Lietuvos mokymo įstaigoms gana dažnai išreiškiamą kritiką, jog nėra mokoma „tikrų“ praktinių, kasdien reikalingų žinių ir įgūdžių – „Formula Student“ moko ne tik kaip susirinkti rėminės konstrukcijos automobilį, bet ir kaip jį pagaminti pranašesnį už kitus, remiantis visomis nurodytomis taisyklėmis.

Auto-Moto sporto paroda vyks balandžio 26-27 dienomis Aleksandro Stulginskio universiteto miestelyje (buvusi Žemės ūkio akademija). Čia bus galima išvysti netik automobilių ir motociklų sporto įžymybes, bet ir sudalyvauti automobilių slalome „Liqui Moly taurei laimėti“, o sekmadienį stebėti pirmąsias oficialias „Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ varžybas.

Slalomo dalyviams organizatoriai „Dolce Moto“ žada netik prizus, bet ir bilietus į parodą. 

TW06 brėžinys/Studentiška Formulės bolido interpretacija
TW06 brėžinys/Studentiška Formulės bolido interpretacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius