Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 24 /19:14

Studentų mašinų statymo ypatumai verčia parengti instrukciją su automobilių judėjimo schema

Studentų automobilių statymo įgūdžiai, rodos, kai kuriems tampa rimtu galvos skausmu. Dėl ne vietoje stovinčių automobilių kyla problemų Saulėtekyje esančioje stovėjimo aikštelėje, kurioje paprastai paliekamos Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) ir Vilniaus universiteto (VU) studentų mašinos.
Studentų automobilių statymo ypatumai
Studentų automobilių statymo ypatumai / Studento Manto nuotr.

Tokia situacija universitetą verčia imtis priemonių – parengti instrukciją su automobilių judėjimo schema.

„Užstatėt normalų pravažiavimą visiems ratu, nes per jus tenka grįžti atbulomis. Jeigu nemokate statyti automobilio, išvis nestatykite. Ir šiaip įsukimas į šitą aikštelę vyksta per antrą įvažiavimą, o išvažiuojama per pirmą“, – vienoje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje aiškino VGTU studentas.

Imsis priemonių

Tuo metu VGTU kancleris Arūnas Komka 15min teigė, kad skundų iš savo studentų universitetas niekada nėra sulaukęs, tad būtinybės pateikti konkrečias instrukcijas, kaip ir kur statyti automobilius, iki šiol nematė.

Anot jo, universitetas pasitikėjo studentų sąmoningumu, tolerancija ir pagarba eismo dalyviams.

„Šis studento pasipiktinimas socialiniame tinkle „Facebook“ visų pirma skirtas kitiems vairuotojams, tačiau reaguodami į situaciją planuojame parengti instrukciją su automobilių judėjimo schema. Ji bus padaryta ir išplatinta el. paštu bendrabučiuose gyventiems VGTU studentams“, – žadėjo A.Komka.

Anot jo, įgyvendinant Saulėtekio akademinio miestelio plėtros ir modernizavimo programą, bus ieškoma sprendimų, kaip išplėsti automobilių saugojimo vietų skaičių.

Pašnekovo teigimu, Saulėtekio studentų miestelyje stovi tiek VGTU, tiek Vilniaus universiteto studentų bendrabučiai, tad ši aikštelė esą yra naudojama abiejų universitetų studentų.

Pasiryžę diskutuoti su kolegomis

Kaip 15min teigė VU Ryšių su visuomene specialistas Ervinas Spūdys, tiesioginių skundų VU nesulaukia: „Nesame aikštelės savininkai, jei jų gautume, tektų nukreipti į VGTU administraciją“.

„Apgailestaujame dėl susiklosčiusių nepatogumų studentams, statantiems automobilius Saulėtekio alėjoje ir esame visuomet pasiryžę diskutuoti su kolegomis VGTU tas problemas sprendžiant“, – tvirtino E.Spūdys.

Tačiau jis pabrėžė, kad VU tiesiogiai spręsti problemų aikštelėje negali, nes tai nėra šio universiteto valdomas turtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius