Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suglumino situacija automobilių aikštelėje: stovėjimas turėjo būti nemokamas, bet pinigus nuskaitė

Su 15min redakcija susisiekęs vilnietis pasakojo apie situaciją, kuri kiek suglumino atvykus į parkavimo aikštelę šalia vieno iš prekybos centrų Ukmergės gatvėje Vilniuje.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

„Atvykus į LIDL parduotuvę valanda stovėjimo turėtų būti nemokama, bet „Unipark“ programėlėje nuskaito mokestį“, – pasakojo vyras.

Pasak jo, jeigu nori nemokėti, turi „kažkaip specialiai eiti ir įvedinėti kažkur pačiame LIDL kodą“. Vilnietis tikina, kad apie šią sistemą nėra pateikiama pakankamai informacijos, todėl „daug kas net nežino, kad „Unipark“ pasiima pinigus“.

Panašu, kad skaitytojas pagalvojo, jog aktyvuota „Unipark“ programėlė už pirmą valandą nenuskaičiuos pinigų... Tačiau programėlės aktyvuoti visai nereikėjo. Kitaip tariant, skaitytojui neaiški tvarka, galiojanti prekybos centro aikštelėje. Į ją nuvykęs 15min žurnalistas Žilvinas Pekarskas patikrino, kaip veikia nemokama (60 min.) parkavimo tvarka ir ar pakankamai aiškiai apie ją informuojama:

VIDEO: Ar aiški automobilio parkavimo tvarka LIDL parduotuvės aikštelėje Vilniuje, Ukmergės g.?

Informacija pateikiama aiškiai

Minėtą aikštelę administruojančios įmonės „Unipark“ vykdomoji direktorė Eglė Šimkevičienė teigia, kad minėta aikštelė prie prekybos centro tapo mokama nuo 2019 m. pabaigos ir tokia tvarka veikia jau antrus metus.

„Taip, norint nemokėti už parkavimą šios parduotuvės aikštelėje, reikia susivesti automobilio valstybinį numerį parduotuvėje esančiame terminale. Jis pastatytas prie pat įėjimo, kad būtų matomas visiems įeinantiems pirkėjams.

Ši aikštelė skirta tik parduotuvės lankytojams, todėl jeigu vairuotojas, palikęs automobilį eis kitur, tai turės susimokėti nuo pirmos minutės už stovėjimą programėle arba parkomate. Prekybos centrai labai vertina savo pirkėjus ir atsižvelgdami į vietos specifiką diegia įvairius sprendimus, kurie užtikrintų atvykusiems automobiliu laisvas stovėjimo vietas", – sakė E.Šimkevičienė.

Pasak jos, ženklinimas aikštelėje yra aiškus ir taisyklės nurodomos matomiausiose vietose.

„Ženklai ir taisyklės, kad aikštelė yra mokama, o nemokamas laikas suteikiamas suvedus automobilio valstybinį numerį į terminalą, yra visoje aikštelėje (matomi ženklai tiek įvažiuojant, tiek paliekant automobilius visoje aikštelėje). Ženklai įrengti vadovaujantis kelių ženklų įrengimo taisyklėmis. Išsamesnės instrukcijos yra prie mokėjimo automato bei parduotuvės viduje prie įėjimo, kur praeina visi LIDL lankytojai“, – aiškino E.Šimkevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius