Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukčiai, pasinaudoję „Regitros“ vardu, iš moters „už egzaminą“ išviliojo 900 Eur

Sukčiai, norintys išvilioti pinigus iš lengvatikių, pasitelkia vis naujesnių būdų. Šią savaitę „Regitra“ paviešino atvejį, kai moteris apgavikams už bevertį popiergalį sumokėjo 900 Eur.
Atvirų durų diena „Regitroje“ (2019)
Atvirų durų diena „Regitroje“ (2019) / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Atvykusi laikyti į Alytaus „Regitrą“ praktikos egzamino ir pateikusi suklastotą pažymą, moteris labai nusivylė – „Regitros“ darbuotojai iškart nustatė, kad teorijos egzamino moteris nelaikė. Taigi praktikos egzaminą ji matė kaip savo ausis be veidrodžio.

Nuostolis – dvigubas. Ir teorinių žinių trūkumas (o egzaminą vis tiek reikės laikyti), ir vėjais paleisti 900 Eur. Juk už tokią sumą moteris du kartus galėjo praeiti mokymo kursą (teoriją su praktika) vairavimo mokykloje.

Patiki ne tik pinigus, bet ir asmens duomenis

Sukčiai internete skelbiasi tokias paslaugas teikiantys už 600–800 eurų. Lengvatikiai suklastotų dokumentų pirkėjai jiems patiki ne tik pinigų sumas, bet ir asmens dokumetus: paso, medicininės pažymos kopijas.

O štai pernykštis atvejis Šiauliuose. Po B kategorijos praktikos egzamino darbuotojui pranešus, kad egzaminas neišlaikytas, asmuo paprašė grąžinti sumokėtus pinigus už neva iš anksto pažadėtą teigiamą įvertinimą.

„Noriu pakviesti visus būti sąmoningus ir nepasikliauti sukčių melagystėmis apie lengvesnius kelius gauti vairuotojo pažymėjimą. Tokiu būdu prarasite ne tik savo pinigus, tačiau galite įkliūti ir į finansines machinacijas apie tai nieko net nenutuokdami. Jokiu būdu neatiduokite savo asmens dokumentų ar jų kopijų nepažįstamiems asmenims“, – pasakojo „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas.

Paprastai, siekiant išvilioti pinigus, yra pasakojamos istorijos apie tai, kad asmuo turi artimą draugą, dirbantį „Regitroje“ arba policijoje, kuris yra „padėjęs“ ne vienam žmogui. Išgalvoti pavyzdžiai tarsi sukuria pasitikėjimo jausmą, o sukčiaus raginimai greičiau apsispręsti, nes jis neva neturi laiko, dažnai tampa lemiamu veiksniu.

Pastebima, jog dažniausiai tokiais pasiūlymais susižavi asmenys, kurie yra praradę teisę vairuoti, arba jauni žmonės, neseniai grįžę iš užsienio ir galimai turintys papildomų pinigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius