Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svarbių Alytaus gatvių rekonstrukcijai skirta beveik 2 mln. eurų

Alytuje šiemet bus rekonstruotos trys gatvės, jungiančios miesto centrą su pagrindinėmis šalies magistralėmis bei rajoniniais keliais. Alytaus savivaldybė ir Lietuvos automobilių kelių direkcija antradienį pasirašė tai numatančią sutartį, pranešė Susisiekimo ministerija.
Alytaus miestas
Alytaus miestas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vyriausybė projektui yra skyrusi 1,9 mln. eurų iš Kelių priežiūros ir plėtros programos.

„Ulonų, Pulko ir Santaikos gatvės yra vienos svarbiausių Alytuje, jungiančios miesto centrą su pagrindinėmis šalies ir tarptautinėmis magistralėmis bei rajoniniais keliais. Šių tranzitinio eismo gatvių rekonstravimo darbai reikšmingi visai šalies susisiekimo sistemai, siekiant sustiprinti transporto ir logistikos, taip pat karinio mobilumo jungtis su Vakarų Europa“, – pranešime sakė susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Pasak Alytaus mero Nerijaus Cesiulio, savivaldybė įgyvendins šį projektą kartu su Lietuvos automobilių kelių direkcija, todėl miestas galės skirti daugiau lėšų kitų kelių tvarkymui.

Ulonų, Pulko, Santaikos gatvėse numatyta atnaujinti susidėvėjusią kelio dangą, sutvarkyti šaligatvius, įrengti dviračių ir pėsčiųjų takus ir žiedo formos sankryžas vietoj dabartinių trišalių ir keturšalių sankryžų.

Nurodoma, kad Ulonų gatvė yra valstybinės reikšmės krašto kelio Naujieji Valkininkai–Daugai–Alytus, o Santaikos gatvė – valstybinės reikšmės kelio Alytus–Simnas–Kalvarija tąsa, o šie keliai yra svarbūs NATO ir sąjungininkų judėjimui Baltijos regione.

M.Skuodžio teigimu, kitąmet šiems keliams gali būti suteiktas karinio mobilumo infrastruktūros statusas ir jie rekonstruojami pasitelkiant Europos infrastruktūros tinklų priemonės (CEF) karinio mobilumo lėšas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius