Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarpušvenčiu pakeisti transporto tvarkaraščiai papiktino: kaip nuvažiuoti į darbą?

Vilnietė Milda tarpušvenčiu susidūrė su nelaukta problema: viešasis transportas darbo dienomis važinėja lyg šeštadienį, tad iš Grigiškių spėti į darbą, kuris prasideda 6 val., jai nepavyko. Su panašiomis problemomis susidūrė ir daugiau vilniečių: vieni vėlavo į darbus, kiti ilgai laukė rečiau važinėjančio transporto, dar kiti skundėsi turėję grūstis perpildytuose autobusuose ir troleibusuose.
Naktinis autobusas Vilniuje
Naktinis autobusas Vilniuje / Sauliaus Žiūros nuotr.

Vėlavo į darbus

„Kodėl pakeitė transporto tvarkaraštį gruodžio 27, 28, 31 dienomis? Kaip spėti į darbą 6val. ryto, jei pirmas 29 maršruto autobusas iš Grigiškių išvažiuoja 6.03 val?“ – piktinosi Milda.

Vėlavusių į darbus yra ir daugiau, kaip ir tų, kurie paprasčiausiai nepastebėjo skelbtos informacijos apie pasikeitusius grafikus, todėl jiems teko net greitųjų autobusų laukti po keliolika minučių, o vėliau grūstis perpildytuose.

Viešojo transporto eismo tvarkaraščius dėliojanti savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ apie pokyčius informavo ir savo svetainėje, ir socialiniuose tinkluose. „Nuolat stebint viešojo transporto keleivių srautų tendencijas ir atsižvelgiant į tai, jog šventiniu laikotarpiu kasmet fiksuojami maždaug 30 proc. mažesni srautai nei įprastai, gruodžio 27, 28 ir 31 dienomis visų maršrutų autobusai ir troleibusai kursuos pagal šeštadienio tvarkaraščius. Įprastai važiuos tik 13 maršruto troleibusai, kurie kursuos pagal darbo dienų tvarkaraštį“, – tokį skelbimą įmonė paskelbė likus beveik savaitei iki nurodomo pokyčių laiko.

Šioms dienoms parinkti šeštadienio, o ne sekmadienio tvarkaraščiai, kurie, lyginant su darbo dienomis, skiriasi mažiau, – teigė M.Gusarovienė.

Lėmė keleivių srautai

Anot „Susisiekimo paslaugų“ direktorės Modestos Gusarovienės, būtent šis viešojo transporto keleivių srautų stebėjimas ir tapo priežastimi darbo dienomis tarp švenčių autobusams ir troleibusams kursuoti pagal šeštadienio tvarkaraščius.

„Norime pažymėti, kad šioms dienoms parinkti šeštadienio, o ne sekmadienio ir šventinių dienų tvarkaraščiai, kurie, lyginant su darbo dienomis, skiriasi mažiau, ypač – kalbant apie rytinius išvažiavimus ir darbo pradžios laiką. Keleivių ir miesto svečių patogumui tuose maršrutuose, kuriuose fiksuojami didžiausi judėjimo srautai, kursuoja ir talpesni – triašiai autobusai. Apie šiuos pokyčius keleiviams pranešame iš anksto – savo tinklalapyje, žiniasklaidoje, socialiniuose tinkluose, stotelių švieslentėse, viešojo transporto ekranuose“, – teigė direktorė.

Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad įmonės darbuotojai nuolat analizuoja keleivių srautus ir tvarkaraščius keičia atsižvelgdami į bendras tendencijas, kad keleiviai nenukentėtų, taip pat būtų parenkamas optimalus ir efektyviausias viešojo transporto srautas.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilnius naktį
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilnius naktį

„Pavyzdžiui, naktį iš 25 į 26 d. dėl išaugusio keleivių srauto kursavo naktiniai autobusai, nors įprastai iš antradienio į trečiadienį naktiniai autobusai nevažiuoja. Taip pat Naujųjų metų naktį, kurios metu į centro prieigas labai skatiname vykti būtent viešuoju transportu, o vėliau namo patogiai grįžti naktiniais autobusais, kurie bus talpesni ir dažniau važiuos. Šie sprendimai priimti išanalizavus keleivių srautus ir siekiant efektyvaus viešojo transporto darbo“, – teigė M.Gusarovienė.

Bus daugiau naktinių autobusų

Tad dirbantiesiems pravartu nepamiršti, kad gruodžio 31-ąją autobusai ir troleibusai važiuos kaip šeštadienį.

Naujuosius Vilnius šiemet itin kviečia sutikti prie Katedros varpinės – čia ne tik dangų nušvies naujametinis fejerverkas, bet ir galima bus grožėtis unikalia 3D projekcija ant bokšto (nuo 22 iki 1 val.). „Į šventinį renginį miesto centre vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami atvykti viešuoju transportu, kuris kursuos dažniau ir bus talpesnis. (…) Į Vilniaus miesto centrą šventinę dieną bus galima atvykti 2, 3, 4, 6, 12, 14, 17 ir 20 maršrutų troleibusais bei 1G, 6G, 10, 11, 33, 53, 88 ir 89 maršrutų autobusais.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilnius naktį
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilnius naktį

(…) Miesto gyventojų ir svečių patogumui, naktiniai 101N, 102N, 103N, 104N ir 105N maršrutų autobusai papildomai važiuos naktį iš gruodžio 31 į sausio 1 d. Pastarąją naktį į reisus išvažiuos talpesni – triašiai autobusai, kurie kursuos dažniau nei įprastai. Sausio 1 d. visas Vilniaus viešasis transportas važiuos pagal sekmadienio ir šventinės dienos tvarkaraštį“, – rašoma Vilniaus savivaldybės pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius