Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tauragės rajono savivaldybė įsigijo elektromobilį

Pasaulyje vis labiau propaguojama ir skatinama ekologiška transporto plėtra. Tauragės rajono savivaldybė neatsilieka ir siekia tapti pačiu ekologiškiausiu rajonu Lietuvoje. Šiandien Tauragės rajono savivaldybę pasiekė pirmasis elektromobilis – „Nisan Leaf“.
Tauragės rajono savivaldybės „Nissan LEAF“
Tauragės rajono savivaldybės „Nissan LEAF“

„Įsigydami šį elektromobilį esame dar vienu žingsniu arčiau tikslo – tapimo pačiu draugiškiausiu rajonu gamtai. Elektromobilis bus ne mero, o visos administracijos, juo naudotis galės visi savivaldybės darbuotojai, švenčių metu juo bus vežami svečiai bei delegacijos, kitaip tariant, norime, kad šis automobilis būtų savivaldybės vizitinė kortelė gatvėse“, – teigė Tauragės rajono savivaldybės meras Sigitas Mičiulis.

Šiuo metu Tauragėje greitos įkrovos stotelių elektromobiliams nėra, savivaldybė laikinai automobilį kraus įprastu būdu – iš elektros tinklo. Elektromobilio įkrovimo vietos, pagal darnaus judumo planą, bus įrengtos Tauragėje už Europos Sąjungos lėšas, kuriomis nemokamai galės naudotis visi miesto gyventojai ir svečiai.

Tauragės rajono savivaldybės „Nissan LEAF“
Tauragės rajono savivaldybės „Nissan LEAF“

Pasak administracijos direktoriaus Modesto Petraičio, važinėjant elektromobiliais ne tik saugoma gamta, tačiau ir sukeliama mažiau triukšmo, o svarbu ir tai, jog sutaupoma pinigų.

Važiuojant įprastu, dyzelinu varomu automobiliu 100 km kelionė vidutiniškai kainuoja apie 7 Eur, važiuojant su elektromobiliu tokios kelionės kaina atsieina apie 1 Eur. Skirtumas, manau, aiškus. Praktika tik patvirtina, kad tai pažangesnis, šiandien tinkamesnis sprendimas. Įsigyję elektromobilį nusprendėme atsisakyti vieno iš dabar turimų automobilių, jį ketiname parduoti“, – pasakojo administracijos direktorius Modestas Petraitis.

Tauragės rajono savivaldybės vadovai teigė, jog vienu elektromobiliu apsiriboti neketina ir turi išsikėlę tikslą iki 2030 m. visus savivaldybės turimus automobilius pakeisti elektromobiliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius